All on 4 Tekniği Nedir?

All on 4 implant tedavisi, çenelerde sıklıkla arka bölgelerde görülen şiddetli kemik kaybı nedeniyle ileri kemik cerrahisi ihtiyacı bulunan hastalarda uygulanan, toplam 4-6 implant ile protezin sabitlenmesine dayalı bir tedavi konseptidir. Dişsiz hastalar için son derece başarılı klinik sonuçları olan bu tedavide, hasta aynı gün içinde geçici sabit protezlerini kullanmaya başlar.


All On 4 İmplant Tekniğiyle Tedavi Nasıl Yapılır?


All on 4 (dörtlü implant sistemi), implant tedavisi uygulanacak hastaya klinik muayene ve gerekli radyolojik tetkikler yapılır. Sıklıkla üç boyutlu çene tomografilerinden de faydalanılarak sanal ortamda tedavi planlaması tamamlanır. Çekilmesi gereken dişler varsa çekimler ile aynı anda implantlar yerleştirilir. Bu tedaviler gerekli görüldüğü durumlarda anestezi uzmanı tarafından hastanın uyutulması halinde de uygulanabildiği için kişinin konforunu arttıran yöntemlerdir. Tedavi öncesinde alınan ölçüye göre hazırlanan geçici protezler, aynı gün hasta tarafından kullanılmaya başlanır.


All On 4 İmplant Tekniği Kimlere Yapılır ?

Bu teknik tüm dişlerini kaybeden veya çekilmesi gereken ve çenelerin arka bölgelerinde kemik olmayan hastalara önerilmektedir. Hastaların aynı gün sabit dişlere kavuşması çok önemlidir.

Kemik kaybı olan kişilerde sıklıkla arka bölgelerde kemik erimesi görünürken ön bölgede kemik kalmaktadır ve all on 4 sistemi, bu bölgedeki kemiklerden destek alarak kuvvetlerin bütün çeneye dağıtılmasına imkan sağlamaktadır.


All On 4 İmplant Tekniği Sonrası Neler Yapılmalı?

All on 4 implant tekniği sonrasında hastalar çene cerrahının verdiği ilaçları düzenli kullanmalı, geçici protez döneminde hiçbir şekilde sert besinler tüketmemeli, doktorun önerdiği diyete ve hijyen kurallarına uymalıdır. Kemiğin kaynaşma sürecini tamamladığı üç ay sonrasında, yapılan kalıcı protezlerle, normal beslenme düzenine geçilebilir. Geçici protezlerde bir kırık oluşursa hemen hekime gidilmeli, olası implant kaybının önüne geçilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Kerem Turgut Atasoy Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)