Aloevera ve Bilinmeyen Yönleri

Yazar Hanife KaraDiyetisyen • 24 Mayıs 2021 • Yorumlar:

Aloe vera jelinin genellikle güneş yanığını hafiflettiği ve yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Peki bu sevdiğiniz bitkinin güneş yanığı ve ev dekorasyonundan çok daha fazlası için kullanılabileceğini biliyor muydunuz?

Aloe vera geçmişi eski Mısır’a kadar uzanan tıbbi amaçlar için kullanılan uzun bir geçmişe sahiptir. Bitki Kuzey Afrika, Güney Avrupa ve Kanarya Adaları’na özgüdür. Bugün, aloe vera dünya çapında tropik iklimlerde yetiştirilmektedir. Mide ekşimesine karşı rahatlatmasından meme kanseri yayılımını potansiyel olarak yavaşlatmaya kadar, araştırmacılar bu evrensel bitkinin birçok faydasını ortaya çıkarmaya başlamıştır.

Reflü

Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), genellikle mide ekşimesi ile sonuçlanan bir sindirim bozukluğudur. 2010 yılında yapılan bir inceleme, yemek zamanında aloe vera jeli tüketmenin GÖRH şiddetini azaltabileceğini göstermiştir. Ayrıca, sindirimle ilgili diğer sorunları da hafifletebilir. Bitkinin düşük toksisitesi, mide ekşimesi için güvenli ve yumuşak etkili bir ilaç niteliğindedir .

Yiyecekleri Taze tutmak

Cambridge University Press tarafından yayınlanan bir 2014 çalışmasında, aloe jeli ile kaplanmış domates bitkileri incelendi. Rapor, kaplamanın sebzelerde birçok zararlı bakteri türünün büyümesini başarıyla engellediğine dair kanıtlar gösterdi. Elma ile yapılan farklı bir çalışmada da benzer sonuçlar bulunmuştur. Bu, aloe jelin meyve ve sebzelerin taze kalmasına yardımcı olabileceği ve ürünün raf ömrünü uzatan tehlikeli kimyasallara duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabileceği anlamına gelir.

Gargaraya bir alternatif

Etiyopya Sağlık Bilimleri Dergisi’nde yayınlanan 2014 tarihli Araştırma Kaynağı olarak araştırmacılar, aloe vera ekstraktının kimyasal bazlı gargaralara güvenli ve etkili bir alternatif olduğunu buldular.. Ayrıca kanamanız veya şişmiş diş etleriniz varsa rahatlama sağlayabilir.

Kan şekeri düşürücü

Günde iki çorba kaşığı aloe vera suyunun alınması, tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Bir araştırmaya göre, Fitomedicine Bağlı Kaynak: Uluslararası Fitoterapi ve Fito Eczacılık Dergisi. Bu, aloe veranın diyabet tedavisinde geleceği olabileceği anlamına gelebilir. Bu sonuçlar, pulpa özü kullanılan Fitoterapi Araştırmalarında yayımlanan bir başka Çalışma Onaylanmış Kaynak ile doğrulandı.

Aloe vera suyu için alışveriş yapın

Ancak glikoz düşürücü ilaçlar alan diyabet hastaları aloe vera tüketirken dikkatli olmalıdırlar. Şeker hastalığı ilaçları ile birlikte meyve suyu glikoz sayınızı tehlikeli seviyelere düşürebilir.

Doğal bir laksatif

Aloe vera doğal bir laksatif olarak kabul edilir. Bir avuç dolusu aloe vera maddenin hazmı kolaylaştırmak için faydaları araştırıldı. Sonuçlar karışık görünüyor.

Bir Nijeryalı bilim insanından oluşan ekip, fareler üzerinde bir araştırma yaptı ve tipik aloe vera jelin kabızlığı giderebildiğini buldu. Ancak Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yapılan bir başka çalışmada ise, tüm aloe özü tüketimine bakılmıştır. Bu bulgular, laboratuar farelerinin kalın bağırsaklarında tümör büyümesini etkilediğini ortaya çıkardı.

Crohn hastalığı, kolit veya hemoroit hastalığınız varsa, aloe vera tüketmemelisiniz. Ciddi karın kramplarına ve ishale neden olabilir. Başka ilaçlar alıyorsanız, aloe vera almayı bırakmalısınız. Vücudunuzun ilaçları emme yeteneğini azaltabilir.

Cilt bakımı

Cildinizi berrak ve nemli tutmak için aloe vera kullanabilirsiniz. Bunun nedeni bitkinin kuru ve zor şartlı iklimlerde büyümesi olabilir. Zor şartlardan kurtulmak için bitkinin yaprakları su depolar. Bu sudan yoğun yapraklar, kompleks karbonhidratlar adı verilen özel bitki bileşikleri ile birleştirildiğinde etkili bir yüz nemlendirici ve ağrı kesicidir.

Meme kanseri ile savaşma

Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp’ta yayınlanan yeni bir çalışma, bitkinin yapraklarındaki bir bileşik olan aloe emodinin terapötik özelliklerine baktı. Yazarlar, etli maddenin meme kanseri büyümesini yavaşlatmada potansiyel olduğunu gösterdiğini öne sürmektedir. Bununla birlikte, bu teoriyi daha da ilerletmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Aloe vera bitkisini ve ondan yapılabilecek çeşitli jelleri ve özleri kullanmanın çeşitli yolları vardır. Araştırmacılar, bu etli kullanımı kullanmak için yeni yöntemler keşfetmeye devam ediyor. Aloe verayı tıbbi bir şekilde kullanmayı planlıyorsanız, özellikle ilaç kullanıyorsanız, kesinlikle doktorunuza danışın.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)