Ameliyatsız Burun Estetiği Ne kadar Etkili ?

Ameliyatsız Burun Estetiği, burun deri, kemik ve kıkırdakları na herhangi bir kesi yapmadan, lokal anestezi altında basit ve kolayca uygulanabilen, çeşitli hazır dolgu materyallerin enjeksiyonu ile burun ucu kaldırma ve burun kökünü düzleştirerek yapılan burun restorasyon işlemidir. İlk başlarda bende bu işleme önyargılı olsam da, sonraları yapmaya başlayınca uygulanabilirliğinin çok yüksek olduğunu gördüm. Bazen küçük bir dokunuş ile harikalar yaratılabilir.

Tabi doğru hasta seçimi çok önemli! Burun problemi olan kişilerin çoğunu, bu işlem ile memnun etmek imkânsız. Eğer kişi ben “ameliyat olmak veya uyumak kesin istemiyorum” derse böyle bir seçenek sunulabilir. Bilgisayar ortamda sonucun nasıl olacağı gösterilip bu işlem yapılabilir. Burun eğrili çok fazla, kemer yüksekliği belirgin olan kişilerde başarı şansı oldukça düşük.

Özellikle “revizyon (sekonder) rinoplasti” dediğimiz burun ameliyatları sonrası oluşan problemleri çözmede bu yöntem oldukça başarılı. Yapılan bir çalışmada bu işlemin yaygınlaşması ile sekonder burun ameliyatları sayısının oldukça azaldığı gösterilmiş. Her işlemde olduğu gibi deneyim yine önemli. Ortalama kalıcılığı 1 yıl olan, güvenlik sınır geniş, hyaluronik asit içeren dolguları tercih etmekteyiz. Kalıcı olan dolgularda problem çıkma olasılığı çok yüksektir, bu yüzden önermiyoruz.

Eğer hasta yapılan işten memnun kalmaz ise hyaluronik asit içeren dolguları basit bir şekilde tekrar eritme şansımız da var, bu da diğer bir avantajı. Kalıcı dolgularda bu seçenek yok. Bir diğer konu dolgu yaparken yanlışlıkla damar içine enjeksiyon riski bulunmaktadır. Burun anatomisi ve estetiğine hakim deneyimli bir plastik cerrahi uzmanının yapması çok önemli!! Yoksa istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Artık gelişen teknoloji ve deneyim ile daha ağrısız, morluk olmayan, daha kolay, bazen aynı gün evine gönderebildiğimiz estetik burun ameliyatları yapabiliyoruz. Etkili ve güzel bir sonuç için ameliyat altın standart ama bazen dolguda yeteri kadar işe yarayabilir. Ameliyat stresi yok, hastanede yatış yok, şişlik yok, sonrasında hayatınıza kaldığınız yerden devam.

Sonuç olarak “ameliyatsız burun estetiği” bir yalan değil. Doğru kişiye, doğru hekim tarafından, doğru seviyeye yapılan, doğru dolgular ile kısa bir sürede mucizeler yaratılabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Harun Çöloğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)