Ameliyatsız Vajinal Gençleştirme

Hamilelik, normal doğum, yaş, kilo gibi nedenlere bağlı olarak vajina kaslarında gevşemeler meydana gelebilmektedir. Yine bu gibi sebeplere bağlı olarak kadın cinsel organı zaman içinde dinamiğini ve fonksiyonlarını yitirebilmektedir. Bu gibi durumlar kadında yetersizlik duygusu, estetik kaygı ve özgüven problemlerine neden olmaktadır.

Vajinal Gençleştirme Nedir?

Tüm işlem toplamda sadece 15 – 20 dakika sürmektedir.

Hastalar işlem esnasında hiçbir ağrı ve acı hissi duymamakta olup, işlemden hemen sonra günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmektedir.

  • Vajina daraltma
  • Vulva deri rengi açma
  • Vajinal gevşeklik
  • Menopozda vajinal kuruluk
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı duyma
  • Sık sık vajinal enfeksiyon geçirme
  • İdrar kaçırma

Ameliyatsız Vajinal Gençleştirme Nasıl Etki Eder?

Lazer tedavisi vajinal mukoza altındaki bağ dokusuna etki ederek kollajen üretimini teşvik eder, vajinal kayganlığı artırır ve vajinal duvarların eski sıkılığına dönmesini sağlar. Bu sayede vajinal doku hem şekil olarak hem de fonksiyonel olarak iyileşir.

Lazerle vajina gençleştirme sonucunda vajinal kuruluk ve elastikiyet kaybı çözülmekte, cinsel birleşme esnasında yaşanan kaşıntı, ağrı ve tahriş gibi problemler ortadan kalkmaktadır.

Ameliyatsız vajinal gençleştirme işleminden sonra hastalar son derece memnun kalmakta ve cinsel özgürlüklerine kavuşarak sosyal yaşantılarında özgüvenleri yerine gelmektedir.

Ameliyatsız Vajinal Gençleştirme Kimlere Uygulanabilir?

Vajinanın genişlemesi yalnızca çok sayıda veya zorlu normal doğumlara bağlı olarak meydana gelmemektedir. Vajina genişlemesi aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak veya genetik ve yapısal bir problem olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda doğum yapmamış olan kadınlara da ameliyatsız vajina gençleştirme işlemi uygulanabilmektedir. Kadınlar, en sık doğumdan sonra vajina daraltma işlemi tercih etmektedirler. Doğumdan sonra iyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Özellikle de vajinada kesi olup olmaması önemli bir etkendir. Kontrolsüz yırtıkların meydana gelmemesi için bazı durumlarda bebek gelirken doktorun vajina ile anüs arasındaki bölgeyi kesmesi gerekebilmektedir. Bu işlemin ardından vajinada iz kalmaktadır. Yara kapandığı zaman ameliyatsız vajina gençleştirme işlemine baş vurulabilmektedir. Bu da genellikle doğumdan 6 ay kadar sonra olmaktadır. Herhangi bir kimyasal uygulama içermediği için emzirmeye devam eden kadınlar da lazerle vajina gençleştirme yönetimi tercih edebilirler.

Ameliyatsız Vajinal Gençleştirme Sonrası

Cinsel ilişkiye 10 gün kadar bir süre ara verilmelidir. Günlük yaşama her zaman olduğu gibi devam edilir. Ameliyatsız vajina gençleştirme kısa sürede sonuç veren oldukça basit bir uygulamadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Nilgün Turhan Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite, Perinatoloji Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)