Anal Fissür Tedavisi

Yazar Deniz GülhanGenel Cerrah • 17 Ekim 2019 • Yorumlar:

ANAL FİSSÜR NEDİR: makatta kabızlığa bağlı olarak gelişen yırtıklardır.



NE GİBİ ŞİKAYETLER YAPAR: Makatta ağrı kanama kabızlık ve karın ağrısına neden olabilir. En sık karşılaşılan şikayet tuvalet sonrası yasklaşık 30 dk süren şiddetli ağrılardır.

TEDAVİ SEÇENEKLERİ NELERDİR:

1. İLAÇ TEDAVİSİ:hastaların % 50 si dışkı yumuşatıcılar , kremler , fitiller ve bazı öneriler le iyileşebilir.

2.BOTOX TEDAVİSİ: bu tedavi ilaçla düzelmeyen ameliyat olması gereken ancak ameliyattan çekinen hastalara önerilen tedavi şeklidir. Anal fissür de fazla kasılmış olan sfinktere botox enjekte edilerek kas spazmının çözülmesi böylelikle yırtığın iyileşmesi sağlanır.

3AMELİYAT: ameliyat fazla kasılmış olan sfinkter kasının kesilmesi işlemidir. 

 

BOTOX TEDAVİSİ NEDİR:

botox yıllardır kullanılan kasları felç etmeye yarayan bir tür kimyasal maddedir. Bu madde yardımıyla kaslar 4-6 ay arasında felç edilir. Özellikle plastik cerrahide kullanılan bir maddedir. Anal fissür de de anal sfinkter kası aşırı derecede kasıldığı için yırtığı ve kabızlığı arttırır bu da şiddetli ağrılara neden olur. Bu kasa botox uygulandığında kas felç olacağından gevşer dışkılama rahatlar ve fissür yolu kendiliğinden iyileşir.

 

BOTOX TEDAVİSİNİN ÜSTÜNLÜKLERİ:

 

1: GEBELER DIŞINDA HER HASTA GURUBUNA YAPILABİLİR: emziren bayanlar başta olmak üzere ameliyata engel durumu olan hastalar ve ameliyattan çekinen hastalara uygulanır.

 

2: İŞLEM AĞRISIZDIR: botox yapılırken kullanılan iğneler oldukça ince oldukları için sadece cilt uyuşturucu kremler ile uyuşturularak işlem gerçekleştirilir.

 

3.İŞLEM SONRASI İŞE YADA EVE DÖNÜLEBİLİR. İşlem sonrası hemen işe veya eve dönmek mümkündür. İşlem sonrası istirahat önerilmez.

 

4.İŞLEM 10 DK SÜRER VE POLİKLİNİK ŞARTLARINDA YAPILABİLİR: sadece ince iğnelerle kas felci yapılmasından ötürü işlem poliklinikte yaklaşık 5-10 dk arasında yapılır.

 

5. İŞLEM SONRASI İYİLEŞME: botox un etkisi 5-7 günde başlar ve 4-6 ay kadar sürer . İşlem sonrası hastaların çoğu 5. gün düzelmeye başlar.

 

6.HASTALAR AYNI GÜN YOLCULUK YAPABİLİR.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)