Anne Adaylarının Hamilelik Öncesi Bilmesi Gereken 10 Madde

  1. Bir bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde bunu biran önce jinekoloğunuzla paylaşın. Genel jinekolojik kontrolünüzü mutlaka yaptırın, anneliğe hazır olduğunuzu duymak sizi rahatlatacaktır

  1. Genel bir sağlık kontrolü yaptırın.Herhangi bir sağlık sorununuzu gebe iken öğrenmek bu sorunu bebeğimizle paylaşmak anlamına gelebilir. Tiroid problemi, kansızlık, bazı enfeksiyonlar gebelik için ciddi problemler oluşturabilir ancak gebelik öncesi çok kolay düzeltilebilirler.

 

  1. Tetkik sonuçlarınıza göre doktorunuzun önereceği ilaçlar dışında hiçbir ilaç kullanmamalısınız. Vitaminler bile uygun doz seçimi yapılmadığında zararlı olabilecektir. 

 

  1. Alkol ve sigara sadece gebelikte değil gebelik öncesi dönemde de zararlıdır. Sigara içmek spermi , yumurtayı  , embriyoyu ve hatta yerleşeceği ortamı olumsuz etkilemektedir.

 

  1. Günlük üç litre su için. Gebelik başladığı andan itibaren doktorunuz hep çok su içmenizi isteyecektir buna gebelik öncesi alışmak daha kolaydır.

 

  1. Şimdiden hamile gibi beslenmeye alışın. Süt ve süt ürünlerini çok bol tüketin.Taze sebze ve meyve , et, yumurta, baklagiller ve işlenmemiş kuruyemişler çok kıymetli besinlerdir. 

 

  1. Kilo vermeye çalışmayın. Kaç kilo ile gebe kaldığınız değil gebelikte kaç kilo aldığınız önemlidir, sadece iyi beslenmeye odaklanın.

 

  1. Yaşam planınızda işinizle ilgili büyük değişiklikler,uzun peşpeşe seyahatler, evde büyük tadilatlar gibi yorucu ve stresli bir dönem gözüküyorsa bunu gebeliğinizin ilk bir iki ayına denk getirmemeye çalışın. Öngörülemeyen sürprizler olursa da (ki genellikle olur) korkmayın, doktorunuzla birlikte herzaman çözüm üretebileceksiniz.

 

  1. Gebelik planlayan genç ve sağlıklı bir çift için bile gebe kalıncaya kadar geçen süre bazen 1 yıla kadar uzayabilir. Korunmayı bıraktıktan sonra hemen gebelik olmazsa strese girmeden denemeye devam edin

 

  1. Ruhsal olarak ta kendinizi gebeliğe pozitif duygular ile hazırlayın. Bir çocuk sahibi olmayı isteyecek kadar güzel bir aile bağınız olduğu için mutlu olun, birlikteliğinize sevinin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Müberra Namlı Kalem Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Müberra Namlı Kalem

Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Doç. Dr.

Randevu al