Aort ve İliak Arter Cerrahisi & Kalp Kapak Ameliyatları

Yazar Emrah ErerenKalp Ve Damar Cerrahı • 2 Mayıs 2017 • Yorumlar:

Aort ve İliak Arter Cerrahisi:
Her türlü damar genişlemeleri ( anevrizmaları ), damar duvar yırtıkları ( rüptür / diseksiyon) ve büyük damar darlıkları/tıkanıklıkları ( stenoz/oklüzyon ) gerek açık gerekse kapalı (envovasküler cerrahi - EVAR/TEVAR) yöntemlerle düzeltilebilir.

Anevrizma sebebiyle açık cerrahi gereken hastalarda sıklıkla sentetik bir damar grefti kullanılarak genişlemiş aort bölgesi karın veya göğüs seviyesinde (abdominal/torakal/torakoabdominal) değiştirilir. Büyük damar tıkanıklıkları ve yırtıklarında iliak stentleme ve açık cerrahi yöntemler uygulanır. Endovasküler tedaviler genel ya da bölgesel anestezi altında yapılır. Kasıktaki veya koldaki arter yoluyla girilerek, büyük bir kesi yapmadan uygulanır. Bir veya birkaç sentetik tüp veya pantolon şeklinde suni damar grefti ile anevrizmatik/balonlaşmış damar bölgesi damar içinden düzeltilir. Aort ve iliak arterler seviyesindeki darlıklar kullanılan özel balonlar ve stentlerle açılabilir.

Kalp Kapak Ameliyatları:

Kalp kapaklarında çoğunlukla romatizmal veya dejeneratif kalp hastalığına bağlı olarak kalp kapaklarında (aort, mitral, triküspit) darlık (stenoz) veya yetmezlik gelişen hastalara kapak tamiri ve kapak replasmanı (değişimi) ameliyatı gerekmektedir. Kalp kapaklarının korunduğu tamir cerrahisi teknikleri ve hastanın uzun dönem kan sulandırıcı (coumadin tablet) kullanması gerekmeyen kalp kapakları (biyolojik kapaklar) kullanılarak yapılan kalp kapak değişim ameliyatları güvenle uygulanabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Emrah Ereren Kalp Ve Damar Cerrahisi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)