AQUAFILLING / GÖĞÜS

Değişik sebeplerle cerrahi girişimlerden kaçınan, ancak; göğüslerindeki hacim veya şekil bozukluğu olan kişiler için Aquafilling iyi bir seçenek olmaktadır. Tedavi etkisinin kalıcılığı kişiden kişiye farklılıklar göstermekle beraber ortalama beş yıldır.

Aquafilling nedir?
Aquafilling, üç boyutlu moleküler bir yapıya sahip sentetik lineer bir poliamid matriks içerisine yerleşmiş olan %0,9 fizyolojik Na Klorid çözeltisi içeren hidrofilik bir jeldir. Aquafilling, insan dokularıyla tam uyumludur. Bileşiminin % 98'i sudur. Yavaş şekilde yıkılır ve yüksek güvenlikli, uzun süreli bir etki sağlar.

Neden Aquafilling?
Yapısındaki Hidrojen bağları ile Kollagen ve Elastinin negatif yüklerini çekerek dokularda uzun süreli esneklik ve volüm artışı sağlar. Beş yılın üzerinde kalıcılık sağlayan bir dolgu maddesidir. İşlem genellikle lokal anestezi altında ya da sedasyonla gerçekleştirilir. Hastanede yatış gerektirmez, kişi normal yaşantısına devam edebilir.  Aquafilling enjeksiyonu ince kanüller ile yapılır. Bu kanüllerin çapı ince olduğundan dikiş gerektirmez. Aquafilling, hacim yetersizliği durumlarında güvenle kullanılabilir. Sıklıkla meme büyütme, meme dikleştirme ve meme asimetrilerinin düzeltilmesinde kullanılır. Çok büyük ve çok sarkmış memeler için bu yöntem tercih edilmez.

Aquafilling nasıl yapılır?
Uygulamadan önce lokal anestezi uygulanır ve işlem yapılacak bölge hissizleştirilir. Ardından Aquafilling malzemesi, enjektör yardımı ile göğüslere enjekte edilir, süreç takip edilir. Göğüs büyüklüğünün ne kadar olması isteniyorsa, o kadar etken madde kullanılır ve bu dozaj sadece hastanın isteği göz önüne alınarak doktor tarafından ayarlanabilir. Enjeksiyon silikon protezlerde konulduğu gibi meme altına yapılır, meme dokusu için madde verilmez.

Aquafilling'in uygulaması da son derece önemlidir. Uygulamanın vücut anatomisi bilgisine sahip ve bu bölgelerinin cerrahisi ile uğraşan lisanslı Plastik Cerrahlar tarafından yapılması, elde edilecek sonuçlar ve olası komplikasyonlardan kaçınmak için dikkat edilmesi gereken bir konudur.


KISACA:
*Ameliyat istemeyenler için idealdir.
*Lokal anestezi veya sedasyonla gerçekleştirilir.
*Uygulamadan hemen sonra hayata dönülebiliyor.
*Yaklaşık 45-60 dakika sürüyor.
*Etki ortalama 5 sene sürüyor.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Cemal Aygıt Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Cemal Aygıt

Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi, Ağız Yüz Ve Çene Cerrahisi Prof. Dr.

Randevu al