Nohut: Bitkisel protein kaynağıdır. Kışın hastalıklardan korur.
Kuru fasulye: Kırmızı ete eşdeğerde olan kuru fasulye lif kaynağıdır ve bitkisel protein deposudur. Kemiklerin yapısını güçlendirir.
Buğday: B vitamini ve karbonhidrat açısından zengin olan buğday aynı zamanda demir ve çinkoda içerir. Lif oranı yüksektir. Sindirimin kolaylaşmasını sağlar.
Kuru kayısı: Antioksidan içerir. Vitamin açısından zengindir. Lif oranı yüksektir. Sindirimi kolaylaştırır.
Kuru üzüm: Magnezyum, B1, B2, C vitamini içerir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Kansere karşı kalkan oluşturur ve böbreklerin iyi çalışmasını sağlar.
Kuru incir: K vitamini içerir. Lif açısından en zengin meyveler arasındadır. Magnezyum ve kalsiyum içeren kuru incir kabızlığı önler. Antioksidan açısından zengindir.
Ceviz: Mineral protein ve vitamin içerir. Doymamış yağ içeren ceviz zeka gelişimini omega-3 ve omega-6 sayesinde arttırır.
Fındık: Enerji verir. Çinko, demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyum barındıran fındık E ve B vitaminlerinden de zengindir.