Ayarlanabilir Senelik Mide Balonu ile Kilo Verme

Yazar İlker SönmezGenel Cerrah • 30 Temmuz 2019 • Yorumlar:

Kilo problemi olan, diyet ve spor uygulamalarına rağmen obeziteden kurtulamayan kişiler için girişimsel kilo verme yöntemleri bir seçenek olarak ortaya çıkmaktadır. Vücut kitle endeksi, vücut ağırlığının boya göre oranı olup şişmanlık derecesini ölçmekte kullanılır. Basitçe boyun metre cinsinden karesinin alınıp , kilonun bu rakama bölünmesi ile bulunur (kilo/boyun metrekaresi) . Vücut kitle indeksi (VKİ) 30 ve üzeri olan kişiler sağlık açısından riskli gruba girmektedir. VKİ 30-35 arası olan kişilerde diyet ve sporla kilo verilemiyorsa tercih edilebilecek ameliyatsız bir yöntemdir.

Ayarlanabilir senelik mide balonu sistemi, kilo vermede cerrahi olmayan bir tedavi yöntemi olup, kilonuzun kontrolünü yeniden kazanmanıza olanak sağlayabilir.

Balon yerleştirilmesinin yanı sıra uyumlu diyet ve aktif bir yaşam ile desteklendiğinde , kilo vermeye bağlı bir sağlık ve estetik kazanımı elde etme ve bu kazanımı muhafaza etmeye yardımcı olmaktadır.

Ayarlanabilir intragastrik balon, 1 yıllık uygulama süresi ve balon hacminin ayarlanabilmesine olanak sağlar.

Cerrahi olarak yapılan kilo verme tedavileri genellikle 40 veya daha yüksek vücut kitle endeksi (VKİ) gerektirir. Senelik ayarlanabilir intragastrik balon tedavisinde ise sadece 30 veya daha yüksek VKİ (Vücut kitle endeksi) gerekir. Bu yöntem, bariatrik cerrahi ve benzer formdaki tedaviler için ideal bir aday olmayan bireyler için bir kilo verme endoskopik balon tedavisi, davranış değişikliği ve beslenme danışmanlığını da kapsar. 

Uygulanan balonlar geri çekilebilir/esnetilebilir silikonlu şişirme tüpü içerir. İlk yerleştirmeden (uygulamadan) sonra, balon midede kalırken, balonun hacminin ayarlanabilmesine olanak sağlar.
İlk etapta düşük miktarda sıvı ile şişirildiğinden vücudun alışması çok daha rahat olur. Buna rağmen erken dayanıksızlık (tahammülsüzlük), görülen kişilerde balondan sıvı çıkarmayla bu durum balonu çıkarmaya gerek kalmadan tedavi edilebilir.
Belli bir süre sonra kilo vermede duraklama yaşandığında, balona sıvı ilave ederek bu kilo vermenin devamını sağlanmaktadır.

Senelik ayarlanabilir mide balonunun özellikleri 

– Senelik ayarlanabilir balon tüm bir yıl kullanılabilir.

– Senelik ayarlanabilir balon hacmi , hekim gerekli gördüğünde, endoskopi ile  ayarlayıp kilo vermeyi hızlandırabilir.

Özellikle vücut kitle endeksi 30- 35 civarında olan kişilerde  ayarlanabilir senelik balon uygulaması uygulanabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)