B hCG Hormonuyla Zayıflamanın Zararları

Human Chorionic Gonadatropin dediğimiz B hCG özellikle gebelik sırasında yükselen, plasenta tarafından üretilen bir hormondur. Son günlerde birçok ülkede B hCG iğnelerinin zayıflama yönteminde kullanılmaya başladığını görüyoruz. Burada ileri sürülen iddiea vücudun gebelik sırasında ürettiği “doğal” bir hormonun hiçbir yan etkisi olmadan kilo kaybı için de kullanılabileceğidir. B hCG iğnelerini günümüzde gebelik oluşturmak, fertiliteyi yani doğurganlığı artırmak için kullanıyoruz. En önemliside bu iğnelerın kullanımı sadece infertilite yani kısırlık tedavisi için onaylanmıştır. Bhcg iğneleri kilo vermek amacıyla kullanılmamalıdır. Yapılan çalışmalarda bu iğnelerın yağ metabolizmasında, kilo vermede veya iştah üzerinde etkisiz olduğu gösterilmiştir.

Bhcg iğnesiyle zayıflama diyetlerinde bir yandan vucüda B hCG hormonu verilirken, diğer yandan da uzun süreli çok düşük kalorili diyet yapılıyor. Bilimsel araştırmalarla zaten çok düşük kalorili tüm diyetlerin kilo kaybı sağladığı gösterilmiştir. B hCG’nin buna aslında hiçbir katkısı olmamaktadır. Gebelik oluşturmak ve fertiliteyi artırmak için reçeteli kullanılabilecek bu iğneleri biz zayıflamak için aldığımızda vücudumuzun hormon dengesini bozmuş oluruz.

B hCG iğneleri vücutta ödem, sinirlilik, depresyon, tiroid hormon bozuklukları, kadınlarda adet düzensizliği, erkeklerde jinekomasti dediğimiz memede büyüme yapabilmektedirler. Ancak en önemli yan etkileride kalpte ritim bozuklukları yapması, kanın pıhtılaşmaya eğilimini arttırabilmeleridir. Karaciğer, böbrek hastalığı olan veya kanda pıhtılaşma riski olan biri bu iğneleri kullandığında çok ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabiliriz. Yine bu iğnelerin menapoz öncesi dönemde kullanıldığında hormon dengesini değiştirdiğinden dolayı meme kanserini tetiklediğine yönelik çalışmalar mevcuttur. B hCG’nin iştah, metabolizma veya kilo kaybı üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Doğal olduğu doğrudur, ama sonuçta kanda belli düzeyde bulunması gereken bir hormondur. Sağlıklı bir diyet ve düzenli yapılan egzersiz zayıflama için en güzel, en sağlıklı yöntemdir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Zahide Küçük Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)