Babalar ve Mutluluk

Bu kısa gebelik yolculuğunuzda, her fırsatta eşinizin yanında olun ve bunu ona hissettirin. Eşinizin en büyük destekçisinin siz olduğunu unutmayın...

Eşinizin düzenli ve sağlıklı beslenmesi için onu teşvik edin. Bulantı kusmasının olduğu dönemlerde, mümkün olduğunca mutfağa girmemesini sağlayın. Yemekleri kısa bir süreliğine siz yapabilirsiniz mesela...

Eşinizin sağlıklı bir gebelik geçirmesi için destekçi olun, onunla birlikte egzersiz yapın,

birlikte yürüyüşe çıkın, böylelikle eşinizi de motive etmiş olursunuz.

Eşinizin yanında sigara içmeyin, alkol kullanmayın! Hatta ailenize minik bir bebeğin katılması vesile ise, eğer varsa bu tür kötü alışkanlıkları bırakın.

Özellikle gebeliğin ilk aylarında eşiniz kendini çok yorgun hissedebilir, bunu anlayışla karşılayın, bu dönemde ev işlerinde eşinize biraz daha fazla yardım edebilirsiniz.

Eşinizin gebelik boyunca ruh hali çok değişken olabilir, bir gün çok mutlu olurken başka bir gün çok mutsuz, gergin veya tükenmiş olabilir. Bu dönemde siz sabırlı olun, eşinize sık sık sarılın ve ona onu sevdiğinizi söyleyin, eşiniz bu duruma çok mutlu olur.

Doktor kontrollerinize birlikte gidin, doğum hakkında bilgiler edinin, böylelikle doğuma daha hazırlıklı olmuş olursunuz.

Vee doğum... Bu durumda yapacağınız en güzel şey sakin olmak, ne zaman nerede ne yapacağınızı bilmektir. Acil durumda nereye gideceğinizi, yanınıza neleri almanız gerektiğini bilin.

Doğum sonrasında eşinizi emzirme konusunda teşvik edin, emzirme sırasında eşinizin yanında olun, emzirdikten sonra bebeğinizin gazını siz çıkarın, bu arada eşinizde dinlenmiş olur.

Bebeğinizi hayatınızın bir parçası haline getirin, onunla birlikte uyuyun, ona ninniler, şarkılar söyleyin, onunla konuşun. Bu şekilde bebeğinizle olan bağınızın çok daha güçlü olmasını sağlamış olursunuz.

SİZ MUTLUYSANIZ BEBEĞİNİZDE MUTLUDUR...

Bebeğiniz anne karnındayken duyabilir, görebilir en önemlisi de hissedebilir. Gebelikte sizin duygularınız, hisleriniz çocuğunuzun kişiliğinin gelişiminde çok önemlidir. Siz ne kadar gergin, endişeli bir gebelik geçirirseniz çocuğunuzda doğduktan sonra o denli huzursuz, mutsuz olur. Kaygılarını yenen, pozitif düşünen annelerin bebeklerinin daha zeki, daha sakin ve huzurlu oldukları yapılan çalışmalarda gösterilmiştir..

Gebeliğiniz boyunca her fırsatta olumlu şeyler düşünün, her şeyinizi sevgiyle yapın, karnınızı sevgiyle okşayın, bebeğinize sevgi dolu sözler söyleyin. Bu arada belki de sizin kadar endişeli olan eşinizi de unutmayın, ona sevgi dolu sarılın, sık sık onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin.

Sakin, gevşetici müzikler dinleyin, manevi hayatınızı güçlü tutmaya çalışın, bu şekilde daha huzurlu olabilirisiniz.

Bakımlı olmaya özen gösterin, ev işlerini ara ara askıya alın, kendinize zaman ayırın, bebeğiniz ya da kendiniz için alışverişe çıkmanız sizi çok mutlu edecektir.

Çevrenizde pozitif düşünen insanlar olmasına dikkat edin, tartışmalı gürültülü ortamlardan, sizi mutsuz eden kişilerden uzak durun.

Bu dokuz ayın tadını en güzel şekilde çıkarmaya çalışın

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Zahide Küçük Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)