Bacak Estetiği

Birçok kişi çarpık bacak,diz kalınlığı,ayak bileğindeki estetik bozukluk şikayetleriyle başvuruyor.Özellikle de etek seçimindeki zorluklardan bahsediyorlar. Bugün özellikle bacak estetiğinin bu bölümünden bahsedeceğim. 

ÇARPIK BACAKLAR

Bacak kalınlaştırma ameliyatları çeşitli sebeplerle bacakları ince olan kişilerde bacaklara daha doğal bir görüntü vermek için uygulanmaktadır.Bacaklar gelişimsel olarak ince olabilir, uzun süre alçıda kaldığı için ince kalmış olabilir yada geçirilmiş çocuk felcine bağlı olarak ince kalmış olabilirler.Bacak implantları (protez) ile,bacak kalınlaştırılarak bacak çarpıklığı giderilebilir. Bacak, ince olduğundan kalem gibi görünmekte, çarpık bacak görünümü ortaya çıkmaktadır. Ameliyattan önce protezin konması gereken bölgeler bacak üzerine çizilir.protezlerin uygun hacimde seçilmesi, uygun anatomik planlara konması, iyi bir sonuç alınmasını sağlar.Konacak protezin hacmini belirlemek için bacakta, protazin konacağı alanın eni boyu ölçülür ve bu ölçümlere uygun protez seçilir.Protez olarak, farklı büyüklük ve şekillerdeki slikon protezler kullanılmaktadır. Ameliyat, genel anestezi ile olabileceği gibi belden aşağısı uyuşturularak da (spinal anestezi ile ) yapılabilir. Yüz üstü yatırılarak dizin arka kısmına yaklaşık 3-4 cm.lik bir kesi yapılır.Bacağın ince olan kısmındaki bölgeye, protezin konabileceği kadar bir boşluk açılır ve protez buraya yerleştirilir. Operasyon bir saat kadar sürer. Bacaklara birkaç gün kalması için sargı yapılır. Operasyon sonrasında bir haftalık dinlenme dönemi gerekir.2-3 haftalık dönemde bacağın bu bölümüne bası yapan çorap önerilmektedir. 

DİZ VE AYAK BİLEĞİ KALINLIĞI

Bacaklarda biriken istenmeyen yağlar, en az bacaklardaki istenmeyen tüyler kadar yaygın bir sorundur.Diz ve ayak bileğinin kalınlığı sık karşılaşılan sorunlardandır. Etek giymekte, ayakkabı ve çizme seçiminde en çok zorlanıldığından şikayet edilmektedir.Bu bölgeler 3-04 mm.lik kesilerden kanül yardımıyla girilerek liposuction uygulanabilir.Müdahale lokal anesteziyle yarım saat – bir saat sürmektedir. Kısa bir dönem baskı uygulanımı ve dinlenme önerilir. 

VARİS TEDAVİSİ

Bacağın kontur problemi dışında ,varis şikayeti de estetik ve sağlık yönünden önemli bir problemdir. 

Damar içi Lazer Tedavileri:

Toplardamar içine lazer ışığı veya ısı yayan radyofrekans enerjisi verilerek hasta damarın kapanıp kaybolması sağlanır. Büyük kapakçık yetmezliği bulunan varislerde uygulanır. 

Dışarıdan Lazer Tedavileri: Kılcal damar varislerinin tedavisinde kullanılır. 0,1-0,5 mm. kalınlığında, ipliksi ve örümcek varislerde etkilidir. Skleroterapi : Orta çaplı ve kılcal damar ( ipliksi ) varislerinin tedavisinde kullanılır.Varisli damar içine ince bir iğne ile ilaç enjeksiyonu yapılır.Bu ilaç damar iç duvarının karşılıklı yapışmasına yol açarak varisli damarın kapanmasını sağlar.Kan akımı olmayan damarın mavi mor rengi kaybolur.Varisli damarın kapatılması hiçbir dolaşım problemine neden olmaz.Kanı sağlıklı damarlara yönlendirir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ulvi Güner Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)