Bacak Germe Estetiği

BACAK GERME

İç uyluk derisi üst kolun iç kısmındaki deriyle benzerlik gösterir. Vücudun bir çok bölgesindeki deriye göre ince ve daha az elastiktir. Bu nedenle deri fazlalığı ve sarkma bu bölgede daha erken görülmeye başlayabilir. Bu problemin yalnızca diyet ve egzersiz ile giderilmesi neredeyse imkânsızdır. Bir çok vücut şekillendirme yöntemi vücudun diğer bölgelerinde ciddi gelişme sağlayabilse de, iç uyluk bölgesinde etkileri daha az olmaktadır. Bu problem bir iç uyluk germe müdahalesi ile daha iyi sonuçlar elde edilerek giderilmektedir.

İç uyluk germe işleminde kesi izi apış arasındaki kıvrımda gizlenebilmekteyken thighplasty (uyluk estetiği) ameliyatında bu iz iç uyluğun ortasından diz üstüne kadar uzayabilmektedir. Bu uzun kesi nedeniyle thighplasty genelde aşırı yağ kaybı yaşanmış hastalarda uygulanmaktadır. İç uyluk germe ameliyatı bir çok estetik gelişme beklenen vakada ya da kilo kaybı sonrasında uygun bir müdahaledir.

Ameliyat

İç uyluk germe ameliyatı için uyluk üzerinde apış arasından labia bölgesine kadar uzanan bir kesi gerçekleştirilir. Başka bir deyişle kesiler genital bölge çevresinde 5-7 santimetre kadar uzanmaktadır. Kesinin bu bölgeden yapılmasıyla yara izlerinin tamamen gizli olması sağlanır.

Kesiler yapıldıktan sonra elips şeklinde bir deri parçası ve altındaki yağ uyluktan alınır. Alt bölgedeki deri yukarı alınır ve kesi dikişlerle kapatılır. Daha uzun kesiler yapılarak çok daha fazla deri ve yağ fazlası alınması mümkündür. Bu işlemin dezavantajı daha uzun yara izleri olacaktır. Bu izler zamanla silikleşsede hiçbir zaman tam anlamıyla kaybolmayacaktır.

Çok fazla yağ fazlası olan hastalarda iki müdahale birden gerçekleştirilebilir. Önce liposuction (yağ alma) ile iç uylukdaki fazlalık alınır. Eş zamanlı veya altı ay kadar sonrasında iç uyluk germe ameliyatı ile deri fazlalığı ortadan kaldırılır.

Ameliyattan Beklenebilecekler

Uyluk germe ameliyatı 2-3 saat kadar sürmektedir. İşlemin gerçekleştiği bölgelerde şişlik ve morluklar ortaya çıkacaktır. Ameliyat sonrası ağrılar ağrı kesiciler yardımıyla azaltılır. Ameliyat sonrasında hasta yürürken çok rahat hissetmeyecektir. Bu durum birkaç hafta içerisinde ortadan kalkar. Kesilerin yapıldığı bölgelerin yapısı nedeniyle yaraların iyileşmesi beklenenden uzun sürebilir. Hastaların bir çoğu müdahaleden 2 hafta sonra işlerine geri dönebilir ve daha yoğun fiziksel aktivitelere 4-6 hafta kadar sonra devam edebilir. Müdahaleler tek başına gerçekleştirilebileceği gibi bir çok başka vücut şekillendirme ameliyatı ile birlikte de uygulanabilir.

Uyluk germe ameliyatından sonra hastanın bir gece hastanede kalması yeterlidir. Başka müdahaleler de gerçekleştirilmişse bu süre uzayabilir.

Ameliyat Sonrasında Yaşanabilecek Problemler

Geçici ağrı ve özellikle yürürken rahat edememe durumu söz konusu olabilir. Yine geçici şişlikler, morluklar ve his kaybı ortaya çıkabilir. Yara izleri, gecikmeli yara iyileşmesi, kesi bölgelerinde kanamalar ve kan pıhtısı oluşması ihtimaller arasındadır. Kadınlarda labia şekli bozulabilse de bu durum genellikle geçicidir. Ender olarak yara izleri genişler. Thighplasty sonrasında izler şort giydiğinizde görünecek şekilde kalmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ertan Günal Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)