Badem Göz, PRP, CGF, Kök Hücre Tedavisi

Yazar Hakan ÖzkahyaGöz Doktoru • 29 Temmuz 2019 • Yorumlar:

BADEM GÖZ

Gözün dış kenarlarının yukarıya doğru çekik olması tüm kadınların arzusudur. Gözler iletişim ve algı için belirleyici ifadelerdir. Çekik göz, kuzeyde yaşayan insanların en belirgin özelliklerindendir.  Düşük göz yapısına sahip ise genç yaşta olan kişilerde bile yorgun, mutsuz, üzgün ve yaşlı bakışlı ifadeleri ortaya çıkarır. 30 dakika süren badem göz estetiği ile bu soruna kesin çözüm getirilir ve istenilen göz yapısına sahip olabilirsiniz. Operasyonu tercih eden kişilerin çoğu kadın hastalardır. 

Badem göz estetiği 30 dakika sürer. Cerrahi bir uygulamadır. Anestezi olarak lokal anestezi tercih edilir. Uyuşturulan bölge gözün dış köşesidir. Köşeler operasyon öncesi işaretlenerek hastanın istediği şekilde yukarı doğru kaldırılır. 14-15 mm’lik açığın muhafaza edilmesi badem göz estetiğinin en dikkat edilmesi gereken kısmıdır. Basit bir askıyla doku, kemik zarına tutturulur. Badem göz şekli bu şekilde oluşturulmuş olur. Bu küçük bir operasyon olduğu için hastayla konuşulabilir ve hasta aktif olduğu için verilen komutları yerine getirebilir. Dikiş malzemesi saçtan daha incedir ve 3-4 dikişle operasyon tamamlanır. 3-4 gün içerisinde dikişler alınır. Herhangi bir iz kalmaz.

Ameliyattan sonra hasta rahatlıkla konuşabilir, günlük hayatına devam edebilir. Badem göz ameliyatının kalıcılığı 3-4 yıldır. Beğenilmediği takdirde geri alınabilen bir işlemdir.

PRP – CGF- KÖK HÜCRE TEDAVİSİ

PRP, hastadan alınan kanın bileşenlerine ayrıştırılması ve bu işlem sonucunda elde edilen platelet yönünden zengin plazmanın, yani yoğun miktarda trombosit ve büyüme faktörleri içeren kısmının, aynı kişiye enjekte edilmesi işlemidir.PRP ,uygulandığı bölgelerde kök hücreleri aktive ederek, doku yenilenmesi ve cilt gençleşmesine destek olur. Kişinin kendi kanı ile yapıldığı için  genellikle hiçbir yan etki oluşmaz.

Toplam 3-4 seans uygulama yapılır. Sonrasında kalıcılığı için yıl içinde 1 veya 2 ek seans önerilir.

Saç dökülmesi tedavisinde mezoterapi ile dönüşümlü olarak 3-4 seans olarak uygulanır.

Tüm yüz bölgesinde (alın, göz kenarı, burun kenarı kırışıklıklarında)

Boyun ve dekolte bölgesinde kırışıklık, sarkma ve lekelerin tedavisinde

Üst kol, karın, iç bacak, diz bölgeleri kırışıklık, sarkma, çatlaklarında

3 hafta ile 3 ay aralıklar ile uygulanabilen bu yöntemde 3-6 seanslık kürler önerilmektedir. Takiben yılda 3-4 kez tekrarlanırsa kürler kalıcı bir gençleştirici etkiyi elde ederler.

Sigara, alkol kullanımı, menopoz dönemi, ultraviyoleden korunmasız bir cilt söz konusu ise, beslenme yetersizliği ve düzensizliği söz konusu ise doz tekrarları erken dönemde gerekebilir. 

CGF Kişinin kendisinden alınan kanın dört farklı devir ve sürede santrifüj işlemi ile bileşenlerine ayrılmasından sonra plateletleri ,lökositleri , çeşitli büyüme   faktörlerini ve sitokinleri (hücrelerin birbirleriyle iletişimini sağlayan protein ve peptitlerin bir grubudur) içeren katmanın adıdır. Genellikle ilk enjeksiyondan sonra etkisi görülmeye başlanır. Birkaç gün sonra bile ciltte sağlıklı bir parlaklık görülebilmektedir. 3 hafta ile 3 ay aralıklar ile uygulanabilen bu yöntemde 2-3 seanslık kürler önerilmektedir. Takiben her yıl  tekrarlanırsa kürler kalıcı bir gençleştirici etkiyi elde etmeyi sağlar. Sigara,alkol kullanımı, menapoz dönemi, ultraviyoleden korunmasız bir cilt söz konusu ise, beslenme yetersizliği ve düzensizliği söz konusu ise doz tekrarları erken dönemde gerekebilir

Herhangi bir yan etkisi olmayan CGF de  herhangi bir alerji, hastalık bulaşma riski, doku uyuşmazlığı riski de bulunmamaktadır. Ancak enjeksiyon ve uygulamalar sırasında morarma, kanama, kızarıklık, yanma ve az da olsa ağrı görülebilir.

CGF nerelere uygulanır?

Cilt,Kas,Tendon,Eklem içi,Vücut boşlukları ,yaralı yada hasarlı her bölgeye enjekte edilebilir.Enjeksiyon dışında,-Mezoterapi,-Maske içinde-Yüzeyel sürüntü şeklinde-Bitkisel krem-pomadların içine karıştırılarak, -Göz kuruluğunda göz damlası  halinde de uygulanabilir.

Tedavi amaçlı CGF

Fibromiyalji ve kulunç tedavisinde-el ve ayak burkulması -eklem,kıkırdak,kemik  kireçlenmelerinde-menisküs -topuk dikeninde-bel ve boyun fıtıklarında-yara ve yanık tedavilerinde-kronik bel ve boyun ağrılarında-iltihabi kas ve romatizmal hastalıklarda-kas zedelenmelerinde-karpal tünel sendromu gibi sinir sıkışmaları ve periferik sinir yaralanmalarında- saç dökülmesinin tedavisinde kullanılabilir.

Estetik amaçlı CGF

Yüz,boyun,dekolteler,eller,bacak içleri-selülit bölgeleri,kollar gibi  vücut bölgelerine uygulanabilir.

CGF+Ozon

CGF  solüsyonuna uygun dozlarda Ozon eklendiğinde hem iyileştirici hücre olan trombositle aktive olur, hem de iyileştirici madde olan Growth Hormon miktarı önemli ölçüde artar. Dokulardaki oksijen seviyesi yükselir ve dokularda yenilenme başlar.Özellikle yüz gençleştirme ve saç dökülmesinin önlenmesi tedavilerinde ozon tedavisi ile kombine kullanıldığında çok başarılı bir ikili oluşturmaktadır. Ozon tedavisi ile önce doku kanlanması ve oksijen seviyesi arttırılır. Daha sonra CGF  ile dokunun iyileşmesi sağlanır.

Yüzde lifting etkisi sağlar,derinin hızla yapılanmasını sağladığından uygulanan cilt bölgesinde toparlanma,kaldırma  yani lifting etkisi oluşturur.

Yüzde dolgu etkisi sağlar,deride oluşan kırışıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazanılmasını sağlar.

Sellülit, doğum ve kilo vermekten kaynaklanan çatlakların tedavisinde kullanılır.

CGF ,genellikle ilk enjeksiyondan sonra etkisi görülmeye başlanır. Birkaç gün sonra bile ciltte sağlıklı bir parlaklık görülebilmektedir. 3 hafta ile 3 ay aralıklar ile uygulanabilen bu yöntemde 2-3 seanslık kürler önerilmektedir. Takiben heryıl  tekrarlanırsa kürler kalıcı bir gençleştirici etkiyi elde etmeyi sağlar.Sigara,alkol kullanımı, menapoz dönemi, ultraviyoleden korunmasız bir cilt söz konusu ise, beslenme yetersizliği ve düzensizliği söz konusu ise doz tekrarları erken dönemde gerekebilir

Herhangi bir yan etkisi olmayan CGF de  herhangi bir alerji, hastalık bulaşma riski, doku uyuşmazlığı riski de bulunmamaktadır. Ancak enjeksiyon ve uygulamalar sırasında morarma, kanama, kızarıklık, yanma ve az da olsa ağrı görülebilir.

Uygulama sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar;

Uygulama sonrasında bölgede kızarıklık ve gerilme hissi olacak, tedaviye gerek duymadan kendiliğinden iyileşecektir, Uygulama bölgesinin 4-6 saat süre ile yıkanmaması, temizlenmemesi önerilir. 24 saat boyunca makyaj yapılmamalıdır. Yüzünüz ilk birkaç gün SPF 30 içeren güneş koruyucular ile korunmalıdır.Uygulama sonrası 12-24 saat makyaj ürünleri kullanılması , havuz, denize girilmemesi önerilir.Enjeksiyondan sonra anti-enflamatuar (yani romatizmal- ağrı kesici) ilaçlar iyileşme sürecini nötralize edeceğinden kullanılmaz. İhtiyaç halinde parasetamol türü ağrı kesiciler  kullanılabilir yada soğuk-buz kompres uygulaması yapılabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)