Dolgu

Yazar Hakan ÖzkahyaGöz Doktoru • 29 Temmuz 2019 • Yorumlar:

Yüz ve vücudun değişik bölgelerinde sarkma ,kırışıklık, çökme gibi estetik problemleri gidermek için enjeksiyon yolu ile uygulanan bir tedavidir. Genellikle kullanılan madde olan hyaluronik asit cildimizde normalde de bulunan bir bileşendir.Yaş  ile birlikte üretim miktarı da azalır.Su tutucu özelliği sayesinde cildin esnek ,dolgun,nemli olmasını sağlar.Vücudumuza yabancı bir madde olmaması nedeniyle alerji riski düşüktür.

Dolgu öncesi

Ağrı kesiciler, antibiyotikler, hipertansiyon ilaçları, kan sulandırıcı ilaçların iki hafta önceden kesilmesi gerekir. Yeşilçay, sarımsak, balık yağı, C vitamini, D vitamini, cinseng, ekinezya, gingko,alkol gibi yiyecek ve içecekler kanın sulandırıcı etkileri nedeniyle kanama ve morluğa neden olabileceğinden birkaç gün önceden kesilmelidir. Uygulama yapılacak bölgede aktif cilt enfeksiyonu, uçuk olmamalıdır. Diş tedavisi ile arasında en az iki hafta süre olmalıdır. Tedavi sıralamasında dolgu, mezoterapi-PRP-lazer-radyofrekans gibi işlemlerden sonra yapılmalıdır.

Dolgu sonrası

Uygulama sonrası çok hafif şişlik ve morluk oluşabilir. Şişlik 1-2 gün ,morluk bir hafta içerisinde kendiliğinden düzelir. . İlk 4 saat Yatılmamalıdır. İlk gece yüksek bir yastık ile sırtüstü yatarak başı yukarda tutmak önemlidir.

Dolgunun kalıcılığı ortalama 6-18 ay arasındadır. Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat , 2 saat ara ile yüze soğuk kompres yapılmalıdır, yüz  ovuşturulmamalı, makyaj yapılmamalı,Spor, pilates, yoga, banyo, duş, hamam, güneşten uzak durulmalıdır. İlk üç gün boyunca havuza girilmemeli, alkol, sigara, aspirin, kan sulandırıcı diğer ilaçlar, yeşil çay, sarımsak, balık yağı, C vitamini, E vitamini, cinseng, ekinezya, gingko, şeker, sodyum, kafein içeren gıdalar alınmamalıdır.

Dudak dolgularında ise anestezi yapıldığından 2-3 saat Bir şey yemek içmek yasaktır. İlk üç gün yumuşak diyet tavsiye edilir. İlk üç gün dudağı sıcak ya da soğuk bir maddeyle temas ettirmemek gerekir. Dolgudan birkaç saat sonrasına kadar dudak çok fazla  büzülmemelidir.

Dolgu hangi amaçlarla kullanılır

Gözaltındaki çökmeler Ve morluklar

İnce dudaklar

Yanaklarda hacim kaybı ve çekme

Küçük çene

Kemerli burun,burun ucunun yükseltilmesi

Alındaki yatay çizgiler

İki kaş arasındaki çizgiler

Burun ve üst dudak arasındaki ince çizgiler(barkod)

Dudak çevresi kırışıklıkları

Yüzdeki yara ve akne izleri

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)