Basur Cinsel İlişkiyi Etkiler Mi?

Yazar Ertan BeyatlıGenel Cerrah • 14 Mart 2017 • Yorumlar:

Hastalarda basur cinsel yaşamı direkt ve dolaylı yollardan ciddi bir şekilde etkileyebilir.

Dışkılama alışkanlıklarındaki ciddi sıkıntılardan dolayı hemoroid (Basur) hastaları genelde tuvalete gitmekte korkar ve çekinirler. bu durum dışkının daha uzun süre barsaklarda beklemesinse neden olmaktadır. Barsakların uzun süre hareketsiz ve dolu kalması başta barsak kanseri (kolon CA) olmak üzere barsak duvarlarında fıtıklaşma (divertikül, divertikülit), barsakarda düzensiz kasılmalar ve gaz sıkışmaları (irritable barsak sendromu, İBS) ince barsak ve midede barsak içeriğinin reflü olmasına bağlı hazımsızlık, midede yanma ekşime ve bulantıya yol açmaktadır. Bu sorunların giderilmesi için hastaların sürekli ilaç kullanmaları ise midede kronik gastritler ve mide ülserleri gelişir. Bütün bu sorunlardan dolayı ise hastaların yeme alışkanlıklarında ciddi kısıtlamalara ve gıdalardan alınan besin değerinin düşmesine neden olur.

Basur cinsel hayatımızı nasıl etiklerHemoroid (Basur) ile mücadele eden hastaların yeme ve içme alışkanlıklarında düzensizlik ve yetersizlikler, mide sorunları ve barsaktaki gaz şişkinlikleri, oturakta ağrı ve makattan kan ve kötü kokulu akıntı gelmesi tüm bu sorunlar düzensiz bir yaşam stiline ve dolayısıyla uyku bozuklukları ve sinir sisteminin alt üst olmasına neden olur. Sonuç olarak ilerleyen zamanla birlikte sinirlilik, uykusuzluk, verimsizlik, agresiflik, sabırsızlık ve yaşamdan tat alamama duygusu oluşur.

Basur cinsel hayatımızı nasıl etikler ?

Basur sindirim ve sinir sisteminin yukarıda anlatıldığı şekilde bozulması durumunda beraberinde ister istemez çok ciddi ve derin cinsel sorunlara neden olmasını tahmin etmemiz çok da zor olmasa gerek. Ayrıca makat bölgesinde sürekli bulunan bu ağrılı, kanamalı ve hassas şişlikler (yani hemoroidler) erkeklerde penisin yeterli sertleşmesine engel olduğu gibi bayanlarda cinsel arzuyu (libido) ciddi bir şekilde azaltır. Basur cinsel hayatımızı etkilemesinin en önemli sebebi ise makat bölgesi kasları ile cinsel organları saran kaslar arasında yakın anatomik ilişkide olmasıdır. Bu sorunların beraberinde hormonal düzensizlikler ve ruhsal bozukluklar meydana gelebilir.

Basur bazen kendi başına var olan bir hastalıktır (hemoroidal Hastalık) bazende başka hastalıkların bir belirtisidir. Örneğin kolon kanseri, kalın barsakta darlıklar, divertiküler hastalıklar, kronik kabızlık, anorektal bölge kanserleri. Dolayısıyla özellikle orta ve ileri yaş grubu hastalarda makat bölgesindeki her şişliği veya kanamayı basur (hemoroid) olarak değerlendirmemiz doğru bir yaklaşım değildir. Bu hastalarda tedavi öncesi tarama kolonoskopi işleminin yapılması çok önemlidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)