Bayram Tadında Bayramlar

Yazar Tuba Özdemir • 9 Haziran 2023 • Yorumlar:

Sabah bayram heyecanı ile uyanmak, bayramlıklarla uyumak, bayram namazından gelen büyüklerimizi beklemek, geniş ailelerin bir arada uzun sofralarda şen kahkahalarla kahvaltılar edip, heyecanla büyüklerimizi ziyaretler edip, yeter denilse de bıkmadan usanmadan şekerler yiyip, hasretlerin sohbetlerle son bulması, her anın en özel ve en güzel geçmesi için gösterilen çabalar..

Güzeldi eski bayramlar, küslükler biter, insan insana kavuşur, adetler yerini bulur, büyükler ziyaret edilir ve hayır duaları alınırdı..

Şimdi bu yazdıklarımı okuduğunuzda nerede o eski bayramlar dediğinizi duyar gibiyim. Çocukluğumuzda ki bayramlar nasıl güzeldi o zamanlar, o heyecanlar, paylaşımlar diyorsunuz değil mi?

Peki neden özlemini duyduğumuz o bayramları hala yaşamıyoruz? Yeni yetişen nesile o güzellikleri, o bayramların şifasını yansıtmıyoruz? Neden çocuklar bayramlık heyecanı yaşamıyor?

Aile olmanın, bir olmanın, birlik olmanın o güzelliğinden neden mahrum bırakıyoruz? Ne değişti hayatımızda neden değişti?

Pandemi ile aslında kıymetini anladığımız bayramların bu bayram ”bayram gibi bayram” geçmesi bizim elimizde. Kaybetmeye başladığımız aile güçlerimizi ve bağımızı bizler yeniden hatırlayalım, çocuklarımıza da tanıtalım bu bayram olmaz mı?

El öpmenin, sımsıkı sarılmanın, şeker ve o limon kolonyalarının kalıcı kokularını tattıralım çocuklara. Aile olmanın gücünü verelim ki onlara büyüdüklerinde güçlü bağları ile sağlam bireyler olabilsinler..

Peki nelere dikkat etmeliyiz bu bayramda?

Özel sorular sormayalım kimseye, bilemezsin neyin neden olduğunu ya da olmadığını. Hal hatır soralım, özlediğimizi fark edelim , eski bayramları yad edelim, bol bol paylaşımlar ve kavuşmalar yaşayalım.

Eşinize ve ailesine saygı duyun mesela, rekabet ortamı yaratmadan, tarafsız bir şekilde gidebildiğimiz kadar ziyaretlerimizi tamamlamaya özen göstermeliyiz. Görmek istediği, gitmek istediği neresi varsa saygı duymalıyız. 

En önemlisi birlik ve beraberliğin önemini bildiğimiz, küslüklerin son bulduğu, bayramın hakkını verdiğimiz bir bayram olması dileğiyle..

Mutlu bayramlar dilerim

Sevgilerimle 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)