Bebek Banyosu

Yenidoğan bebeğiniz genellikle ilk birkaç banyoda ağlar, bu durum oldukça normaldir. Bir süre sonra bebeğiniz banyo zamanını sevmeye başlar.

Bebeğiniz açken ya da beslenmeden hemen sonra banyo yaptırmayın. Banyo saatini akşamları tercih etmeniz uyku düzeni için faydalı olacaktır.

Banyonun hemen öncesinde 36-37 ºC arasında sıcak su hazırlayın ve bir kısmını bebek küvetine koyun. Suyun sıcaklığını kontrol etmek için banyoya özel termometrelerden fadalanabilirsiniz.

Bebeği dikkatli bir şekilde içi su dolu küvete yerleştirin. Bir elinizi sırtından dolayın ve kolunuzla başını destekleyin, diğer elinizle bebeği suya sokana kadar bebeğinizin poposunu destekleyin.

Suya soktuktan sonra bebeğinizi yumuşak bir temizleyici bez-sünger yardımı ile yıkayabilirsiniz.

 

Bebeğin yüzünü ve gözlerini kaynatılıp soğutulmuş su kullanarak pamuk ile yıkayın. Her pamuk parçasını bir kez kullanın ve gözlerini içerden dışarıya doğru silin.

 

Bebeğinizi durulayın ve yumuşak bir banyo havlusu ile okşayarak kurulayın.

 

Son olarak bebeğinize bebek yağı ile masaj yaparak giydirin.

 

 

 

Banyo İpuçları:

 

Bebekler koku ve dokunma duyusuna güvenir. Sarılarak ve okşayarak kaliteli zaman geçirin ve bebeğinizin güvende hissetmesini sağlayın.

 

Yeni doğan bebekler için ilk haftalarda sadece az miktarlarda banyo ürünü kullanmak en iyisidir veya sadece su ve pamuk kullanılabilir.

 

Banyo zamanı bebeğiniz ile zaman geçirmesi açısından babalar için de mükemmel bir faaliyettir. Ayrıca banyo zamanı bebeğiniz büyüdükçe iyi bir yatak rutinin olması açısından yardımcıdır.

 

Bebeğinizi veya küçük çocuğunuzu -birkaç saniye olsa bile- asla banyoda tek başına bırakmayın.

 

Bebeğinizin Cilt Bakımı:

 

Bebeğinizin altını değiştirmek veya ona masaj yapmak hem sizin hemde eşinizin bebeğinizle bağ kurabilmesi için mükemmeldir.hem sizi hem de bebeğinizi rahatlatmakta ve bebeğinize güven duygusu aşılamaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Koray Hacıoğlu Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)