Bel Ağrısı Nedenleri

Yazar Canberk GülFizik Tedavi Uzmanı • 21 Mayıs 2020 • Yorumlar:

Merhaba değerli hastalarım;

Bugün sizlere bel ağrısı nedenleri ile ilgili işinize yarayacağını düşündüğüm bilgiler vermek istiyorum.

Bel ağrısı sadece bel bölgesinden değil, vücutta çeşitli dokulardan ve organlardan kaynaklanabilir.Bel ağrılarını kabaca mekanik, mekanik olmayan ve yansıyan bel ağrıları olarak 3  gruba ayırabiliriz.

  1. Mekanik bel ağrıları:Bel bölgesiyle alakalı belin hareket fonksiyonunu bozan ve ağrıya neden olan durumlardan kaynaklanır. Bu ağrıların en önemli özelliği, hareketle artıp istirahatle azalmasıdır. Bel ağrılarının yaklaşık %90 ‘ı bu gruptadır.

  2. Mekanik olmayan bel ağrıları:Bel bölgesini tutan ve bel bölgesinin anatomisini bozan enfeksiyon, kanser, romatizmal hastalıklar gibi durumlardan kaynaklanır. Bu ağrıların mekanik bel ağrılarından en önemli farkı, bu ağrılar mekanik ağrıların aksine istirahatle artar ve özellikle geceleri meydana gelir.

  3. Yansıyan bel ağrıları:Bel bölgesinde herhangi bir sorun olmadığı halde diğer iç organlardan kaynaklanan ağrılardır.Bu ağrılara örnek verilecek olursa böbrek taşı, yumurtalık problemleri, prostat sorunları bu grupta sıralanabilir.


 

Evet değerli hastalarım sizlere bugün bel ağrısı nedenlerinden kısaca bahsetmeye çalıştım. Bel ağrınız olduğunda bu ağrının ne zaman olduğuna yani hareketle mi yoksa istirahatle mi arttığına dikkat edin.Hareket halindeyken ağrılarınız oluyorsa bu mekanik karakterde bir bel ağrınızın olduğu anlamına geliyordur ve de kısa süreli istirahat ve medikal tedaviyle muhtemelen bu ağrılarınız geçecektir.Ancak ağrılarınız istirahat halindeyken veya gece artıyorsa mutlaka en kısa sürede bir uzman hekime görünmeye çalışın çünkü bu ağrının altından başka bir hastalık çıkma olasılığı yüksektir.

 

Evet değerli hastalarım umarım işinize yarayacak bilgiler vermişimdir sizlere. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

 

Sevgilerimle

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Canberk Gül Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)