Besinleri Saklama Süreleri

Yazar Özden KaçarDiyetisyen • 22 Ağustos 2019 • Yorumlar:

Bu yemek kaç gündür buzdolabında? Sabahları kahvaltı hazırlamaya vaktim yok? Acaba yenir mi yenmez mi? Hafta sonundan yemek yapsam kaç gün dolapta saklayabilirim? Günlük taze yemek yapmak zorunda mıyım? Bu sorular hepimizin aklında olan, cevaplardan emin olamadığımız için hafta içine hazırlık yapmamızı engelleyen sorular…

Hafta içine gönül rahatlığıyla hazırlık yapın!

  • Hafta içi sabah erken saatlerde evden çıkıyor, kahvaltı yapmaya vakit bulamıyorsanız ve yumurta yemeyi özlüyorsanız pazar gününden yumurtanızı haşlayıp buzdolabında saklayın. Pişmiş yumurtanın saklama süresi 7 gün! Soğuk halde tüketemem diyorsanız onun da çözümü var. Yemeden önce kabuklu haliyle sıcak suda 2 dakika bekletin, sıcak sıcak afiyetle kahvaltınızı yapın.

  • Sebze yemeğinin buzdolabında saklama süresi 3-4 gün! Yani yemek yapmak için haftada 2 gününüzü hatta 2-3 saatinizi ayırmanız yeterli!

  • Kırmızı et ile yaptığınız yemekleri ister sebzeli olsun ister yalnızca et grubu olsun yine buzdolabında tazeliğini koruyarak saklama süresi 3-4 gün! Bu durum tavuk etinde 1-2 gün ile sınırlı. Tavuk eti çok kolay bozulabildiği için ve yüksek riskli bir besin olduğu için daha özenli olmak gerek! 

  • Pazar gününden hafta içi ev yemeği yiyebilmek için hazırlık yapın. Sebze sote yapıp 3-4 gün dolapta bekletebilirsiniz. Hafta içi sebzenizin yanına en pratik haliyle peynir dilimleyip kurtarıcı ve doyurucu bir akşam yemeği elde etmek mümkün!

 Peki ya vitamin içeriği?

Buzdolabına veya dondurucuya giren yemeklerde nedense hep vitamin kaybı olur endişesi oluyor. Besinler buzdolabına girdiğinde vitamin ve mineral kaybı oldukça düşük olur. Mevsiminde aldığınız meyveleri ayıklayarak dondurucuda sakladığınızda sanki mevsiminde yemişsiniz gibi düşünebilirsiniz. Çünkü kaybolan vitamin ve mineral farkı önemsenmeyecek kadar az!

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)