Bölgesel Kilo Vermek için Nar Sirkesi

Yazar Tuğba YaprakDiyetisyen • 8 Kasım 2018 • Yorumlar:

Kilo verme sürecinde özellikle bölgesel problemleri olan kişiler için günlük beslenmelerinde kullanmaları gereken önemli yardımcılardan birisi de nar sirkesidir. Kan şeker düzeyini kontrol altında tutmaya yardımcı olan nar sirkesi kilo verme sürecinizde metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacak ve özellikle bel çevresinde birikmiş olan yağ hücrelerinin yakımını hızlandıracaktır. Bu yüzden bölgesel problemleri olan kişiler günlük beslenmelerinde nar ekşisini mutlaka kullanmalıdırlar. Enerji verici özelliğe sahip olan nar ekşisi gün içerisinde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Diüretik özelliği sayesinde vücudunuzda bulunan fazla ödemi atarak şişkinliğinizin gitmesine ve kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Kardiyovasküler rahatsızlıklara iyi gelen nar sirkesi yüksek tansiyon, kolestrol problemlerine de olumlu etkisi vardır. Enfeksiyon riskine karşı vücudu koruyucu etkisi ile aynı zamanda vücut direncini de arttırarak kış aylarında hastalıklara karşı koruyucudur. İshal gibi bağırsak problemlerine iyi gelen nar sirkesi aynı zamanda cilt sağlığınız için de faydalı olacaktır. Nar sirkesini gün içerisinde içtiğiniz sıvılarda veya salatalarınızda diyetisyeninizin size önerdiği miktarlarda kullanabilirsiniz. Bir çok markette kolaylıkla bulabileceğiniz gibi kendinizde evde nar sirkesini üretebilirsiniz. Kilo verme programlarında motivasyonunu artıracak ve kilo verme hızını arttıracak öğelere ihtiyacınız olacaktır. Nar sirkesi bu öğelerin başında gelmektedir. Hem sağlıklı hemde yağ yakımını kolaylaştırıcı bir üründür. Diyetisyeniniz olarak danışanlarımın mutlaka kullanmalarını istediğim ancak kullanırken mutlaka dozunu kaçırmadan ve belirli ölçekler ile danışarak kullanmalarını istediğim bir üründür. Sağlıklı beslenmede en büyük etmenlerden bir tanesi, besinlerin size sağlayacağı faydaları öğrenerek bu besinler arasında değişimler yaparak, vücudunuzu ve metabolizmanını şaşırtmanız olacaktır. Sağlıklı ve kilosuz günler.

Nar Sirkesinin başlıca faydaları:

-Yetişkinlerde ve çocuklarda ishale karşı etkili olup, ishali geçirmek için kullanılmaktadır.

-Nar sirkesinin zayıflamaya etkisi idrar söktürücü olmasındandır. Böylelikle vücudunuzda yer alan toksinlerin atılmasını sağlar. Ödem söktürücü olması da kilo vermenize yardımcı olur.

-Bölgesel kilo vermedeki etkisi göbek bölgesinde yağ yakıcı özelliği olmasıdır. Özellikle bel bölgesinde kilo şikayeti olan kişilerin fazla yağlarının yakılmasında yardımcı olmaktadır.

-Tansiyon düzenleyici etkisi ile daha normal seviyelerde tansiyonunuzu düzenler.

-Kilo vermek isteyen kişilerde gün içerisinde halsizlik problemi yaşanabilmektedir. Nar sirkesi daha enerjik olmanızı sağlayarak bir yandan da yorgunluğunuzu gidermenize yardımcı olur.

-Kan şekerinin artışı ve azalışına bağlı olarak yorgunluk hissiniz oluşabilmektedir. Nar sirkesi ile kan şekerinizi kontrol altında tutabilirsiniz.

-Bağırsak problemi yaşayan kişilerde, parazitlerin dökülmesi ve bağırsaklarınızın daha aktif çalışmasını sağlar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)