Botoks ile Terleme Tedavisi

Yazar Ali ŞahanDermatolog • 1 Haziran 2018 • Yorumlar:

Aşırı terleme sonucu vücutta oluşan kötü koku ve görüntü, hem sosyal hayatta hem iş hayatında pek çok soruna yol açıp kişinin hayatını olumsuz etkiliyor. Terleme sorunu yaşayanlar için mevsim fark etmese de yazın sıcakların etkisiyle sorun daha da büyüyor. Uzman Dr. Ali Şahan bu soru etkin bir yöntem olarak uygulanan botoks ile terleme tedavisini anlatıyor.

Ter bezlerinin fazla çalışmasına bağlı olarak deri yüzeyine salınan terin artması, kişinin günlük hayatını fazlaca rahatsız etmektedir. Aşırı terlemenin en önemli nedenleri arasında stres, değişik ilaçlar, troid bezinin fazla çalışması, menopoz, hipoglisemi ve obezite yer alır. Terleme kol altında fazla olduğunda beraberinde kokuya da sebep olabilir. Bu durum sosyal ve psikolojik olarak kişinin hayatını negatif yönde etkilemektedir.

Hiperhidrozis yani aşırı terlemede, Botulinum Toksini (botoks) kullanımı oldukça başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Burada kırışıklıkları gidermedeki gibi kaslar yerine, ter bezlerine gelen aşırı uyarıyı azaltmak amacıyla enjeksiyon cilt altına uygulanmaktadır. Uygulama 4-6 veya 6-8 ay arayla yapılabilmektedir. Zamanında yapılan tekrarlar tedavinin etkinliğini arttırır.

El, ayak ve koltuk altı bölgelerindeki aşırı terleme problemi botoks cilt altına uygulanmaktadır. Bu uygulama ter bezlerini çalıştıran sinirlerin faaliyetlerini azaltarak terlemeyi azaltır. Ortalama 15-20 dakikada kolayca uygulanır. Etkisi ortalama 6 ay kadar devam eder.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)