Boyun Germe Cerrahisi

Yaşla birlikte cildimiz elastikiyetini yitirir, yerçekiminin de etkisiyle boyun cildi gevşer ve sarkar. Boyun bölgesindeki kasların gevşemesi ile dikey bantlar oluşur (hindi boynu), gıdıda yağ birikir ve boyun açısı silikleşir. Bazı kişilerde, boyun bölgesindeki gevşeme ve sarkma, yüz bölgesinden daha erken başlayabilir, daha belirgin olabilir.

Boyun bölgesi estetiğinde amaç, bollaşmış deriyi gererek fazlasını çıkarmak, deri altındaki kas tabakalarını dikişle gerginleştirmek, boyun bölgesindeki fazla yağ dokusunu almak ve boyun açısını belirginleştirmektir.

Bu amaçla; boyun germe ameliyatları, liposakşın, cerrahi iplerle boyun askılama işlemleri uygulanabilir.

Boyun germe işleminde boyun cildi kaldırıldıktan sonra, alttaki faysa tabakası dikişlerle gerilir. Boyunda dikey bantlar varsa, çene altından yapılan bir kesi ile girilir ve boyun kasları birbirine dikilerek boyun açısı belirginleştirilir.

Bu yöntemlerde, ameliyat izleri kulak arkası ve çene altına gizlenir.

Cilt elastikiyeti iyi, boyun bölgesinde yağ fazlalığı olan hastalarda liposakşın ile boyun inceltilip, boyun açısı belirginleştirilebilir.

  • Ameliyat Öncesinde Dikkat Edilecek Unsurlar

Ameliyattan 2~3 hafta öncesinde aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları ve sigarayı kesmek gerekmektedir. Yeşil çay, keten tohumu, kiraz sapı, domates çekirdeği gibi bitkisel ürünler de kanamayı arttırıcı etki gösterir.

Liposakşın lokal anestezi altında yapılabilir. Ameliyat ise genel anestezi ile yapılır.

  • Ameliyat Sonrası Neler Yaşanır

Liposakşın sonrası hastanın 3 gün süre ile cildin yerine oturmasını kolaylaştıracak bandaj kullanması önerilir.

Ameliyat sonrası hasta 3.gün banyo yapabilir, 1 hafta sonra dikişler alınır.

Morluk ve şişlikler olabilir, bunların geçmesi 10 günü bulabilir. Şişliklerin tam olarak geçmesi cilt kalınlığına göre değir. Kalın ciltli hastalarda 3 ayı bulabilir. Operasyon sonrası uygulanacak radyofrekans, lenf drenaj masajı gibi yöntemler bu süreci kısaltabilir.

Cerrahide en korkulan deri kayıplarıdır. Özellikle sigara içen hastalarda bu risk fazladır. O nedenle yüz ve boyun germe gibi operasyon planlayan hastaların 3 hafta önceden sigarayı kesinlikle bırakması gerekmektedir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Dilek Bağdatlı Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)