Burun Estetiği Ameliyatı: Farklı mı Yapılır?

Yazar Cem AltındağKulak Burun Boğaz Doktoru • 23 Mart 2018 • Yorumlar:

Burun Estetiği Ameliyatı (Rinoplasti)ilgi alanı olan bir cerrah olarak; Zor bir matematik sorusunu çözmek kadar bana keyif verdiğini ve bir sanat olduğunu söyleyebilirim.

Evet, her burun yapısına farklı yaklaşmak, her burunu ayrı düşünmek gerekir. Burun ameliyatı sırasındaki temel cerrahi yaklaşımlarda -tercihde bulunurken- basitden karmaşığa doğru aşamalar vardır ve basit manevralarla çözülmesi imkanı varsa, öncelik bu olmalıdır. Gerekirse, karmaşık manevralar düşünülebilir. Geriye dönüşümü olmayan manevralardan -mümkün olduğu kadar- hep kaçınmak gerekir.

 

Psikocerrahi: Rinoplasti, aynı zamanda psikolojik boyutun dikkate alınması gerektiği bir kozmetik cerrahi. Yüzün tam ortasına uygulanacak bir cerrahiden söz ediyoruz.. Burun estetiği ameliyatının sonrasında, hastanın burnu beğenmemesi, cerrahın gerçekleştirdiği tüm emeğin önüne geçebilir, ne yazık ki.. Bu nedenle, uygun bir aday olup olunmadığına, cerrahın önem vermesi gerekiyor.

Üzerinde, hem cerrah hem de ameliyata aday kişi tarafından iyi düşünülmesi gereken bir operasyondur, rinoplasti., hastanın psikolojisi çok ama çok önemli. Deneyimli bir cerrah seçimi kadar, doktorun estetik algı sahibi ve farklı burun yapılarına hakim olması da çok önemli. Herşeyden önce, iyi niyetli, açık sözlü, bilimsel yaklaşım varlığını da görmüşseniz, seçiminiz rasyonel olacaktır.

 

Size hatırlatmam gereken, ameliyatı planlıyorsanız okumanızı istediğim bir not:
Burun Estetiği Ameliyatı öncesinde, muayeneye gittiğinizde, bu soruların yanıtlarını almalısınız…10 soru ! Ama, bir ilave de var!

(Burun Estetiği Ameliyatı için; Doktorunuza, muayene/görüşme sırasında bunları sormayı unutmayın..

-Burun estetiği operasyonları dışında başka yaptığınız ameliyatlar var mı? Çalışmalarınızın yüzde kaçı, burun estetiği ile ilgilidir? (Ne kadar çok, bu konuya zaman ayırıyor olması, değerli..)

-Burnum için düşündüğünüz işlemi/tekniği anlatabilir misiniz? Alternatif, farklı bir yol var mı?

-Kaç yıldır burun estetiği üzerine çalışıyorsunuz?

-Revizyon gereken ameliyatlardaki fikrinizi alabilir miyim?

-Ameliyat sonrası, nelere dikkat etmeliyim?

-İyileşme sürecini anlatabilirmisiniz?

-Kaç gün istirahat etmem gerekiyor?

-Burun estetiği ameliyatı riskleri öğrenebilir miyim?

-Sizce,uygun bir burun estetiği adayı mıyım? Psikolojim nasıl?

Bütün bu soruların, hepsinin bir değeri vardır. Ancak, çok önemli bir soru daha ilave etmeliyim;

Şimdiye kadar, burun estetiği ameliyatı sonrasında, hangi komplikasyonları (istenmeyen, olumsuz sonuçlar) mesleki yaşantınızda gördünüz? Nasıl çözdünüz? Yaklaşımınız ne oldu?

Açık sözlü, bilimsel, mantıklı yanıtlar almalısınız.Arzu ettiğiniz burun değişiklikleri, beklentileriniz, dikkatli bir şekilde dinlenilmelidir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)