Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası; Spor Yapılabilir Mi?

Yazar Cem AltındağKulak Burun Boğaz Doktoru • 23 Mart 2018 • Yorumlar:

Burun Estetiği Ameliyatı yani Rinoplasti, burun dış görünümünü estetik anlamda olumlu şekilde değiştiren bir operasyondur. En çok yapılan estetik cerrahi ameliyatıdır.

Burun Estetiği Sanatı: Felsefem
Burun Estetiği Ameliyatı hem bilimsel düşünceyi elden bırakmamayı, hem de sanat (estetik algı) yaklaşımını gerektiren bir operasyondur. Burun estetiği için kişisel düşüncem; yüzünüzü de dikkate alarak, doğal, diri (ameliyat olduğu belli olmayan) sorunların giderildiği, nefes alabilen bir burun görünümü ortaya koymaya çalışarak ve yüz-burun estetik bütünlüğünü sağlayarak memnuniyetinizin çok yüksek olması için, tüm çabanın gösterilmesi gerektiğidir.

Her burun özgündür. Cerrahi sınırları hiç zorlamamak, koruyucu bir yaklaşım ile hareket etmek ve geriye dönüşümü olmayan cerrahi manevralardan kaçınmak gerekir. İlke olarak, burun içinden veya dışından gerçekleştirilen farklı cerrahi teknikleri, kişinin burun yapısı problemlerine göre düşünüyor ve tercih ediyorum.

Hiç şüphesiz, burun estetiği sonuçlarının başarısının yüksek olmasında, ileri cerrahi deneyim ve cerrahın estetik algısı, hasta beklentilerinin doğru anlaşılması gibi faktörler çok önemli yer tutar.

Cerrahın, burun estetiği ameliyatı öncesi, ameliyat ve sonrasına özen göstermesi, belirtilen tavsiyelere de hasta tarafından dikkat edilmesi ile, doğal görünümlü, etkileyici bir burun ortaya çıkacaktır.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası: Spor
Ameliyat sonrası buruna darbe gelmesi (çocuğunuzun eli, arkadaşınızın bir şakası ile gelen kolunun çarpması vb..)sevimsizdir. Ağrıya neden olabilir, çok nadir olarak da burun görünümünü etkileyebilir. Bu nedenle, 3-4 hafta dikkatli olmalısınız. Kişisel olarak, günlük aktivitelerde çok fazla kısıtlama yapmayı tercih etmiyorum.

Özel bir durum yok ise, 7. günden itibaren iş yaşamına da dönebileceğini belirttiğim hastalarımın spor-sportif aktiviteler için merak ettikleri bazı soruları da yanıtlamak istiyorum. İlk haftalarda; burun tıkanıklığı, burun içi şişlikler olabilir, normaldir., unutmayınız.

İlk hafta: Çok kısa yürüyüşler ( aşırı soğuk veya sıcak bir ortam değil ise) olabilir.
7.günden itibaren; Uzun yürüyüşler yapılabilir. İlk iki hafta, başınızı öne eğmemeye çalışın ( ayakkabı bağlar gibi eğilmek yok, kafa içi basıncının artmaması için)
2.Haftadan sonra: Hafif koşulara da izin veriyorum.
2-3 hafta, ağır sporlardan (halter vb.)kaçınılmalıdır.
İlk 2 ay, top veya rakip sporcunun çarpabileceği sporlardan (futbol, basketbol, kick-box vb.), mümkünse kaçınmak daha uygun olacaktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)