Burun Estetiği

Burun ameliyatı genel bir operasyonu tarif ederse de sıkça estetik operasyonları akla getirmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki onlarca burun ameliyatı tekniği mevcuttur.

Burun ameliyatı olmak isteyen hastalarımızın sıkça sorduğu konulardan biri de ameliyatın nasıl yapıldığıdır. Teknik olarak anlaşılamasa da kabaca burnun nasıl yeni şeklini aldığını görmek için önermesek de burun ameliyatı videoları izlenmektedir.

Burun estetiği operasyonları günümüzde neredeyse problemsiz olarak tedavi sürecinin parçası olmaktadır.
Burnun yeni şekline kavuşması ameliyat sonrası olsa da hemen net bir şekilde görüntüde belli olmaz. Bu konuda hastalarımızın sabır göstermesi, ödemlerinin geçmesini beklemesi uygun olacaktır.

  • Burun Ameliyatı Sonrası Bakım

Ameliyat sonrası genellikle tampon kullanmasam da bazı ender tampon çekilmesi işleminden sonra burun içinin nemlendirilmesi yara kabuklaşmasının azaltılması ve iyileşmenin daha iyi olması adına okyanus suyu tabir edilen burun spreyleri ile her iki burun deliğimiz içinden burun içini nemlendiriyoruz. Bu işlemden sonra antibiotikli bir pomad ile burun içindeki kesilere pamuk yardımıyla pansuman yapıyoruz.
Sorunsuz vakalarda 2. gün tamponları çekiyorum.

Sonrasında ilk 3 gün gözlerde olan şişlikler geçmeye başlıyor. Burun akıntısı 3. günün sonunda çok azalıyor. Artık burun üzerinde pansuman olsa da normal bir insan kadar dinç ve sağlıklı hissedebiliyoruz. Birinci hafta dolduğunda burun üzerindeki splinti alıyoruz. Aynı zamanda burun ucunda atılan dikişlerde bu aşamada alınıyor. Burnun şekline hasta ile birlikte bakıp bu aşamadan sonra olacaklar hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Bu günlerde nefes almak genellikle sorunlu olmakla birlikte bu sorun zaman geçtikçe düzelerek nefes problemsiz bir hâl almaktadır.

Bu aşamada burun üzerindeki ödemin ilk iki ayda %40-60 civarında çözüldüğü izlenebiliyor.
Kalan ödem daha yavaş geçmekle birlikte genelde bir yıla yayılan şekilde ödem azalması aşamasına giriliyor. Birinci yılın sonunda artık daha burun derisi incelmiş, Şekli oturmuş bir burunla karşılaşıyoruz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Halit Urgan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)