Karın Germe

Karın estetiği, göbek bölgesi deformitelerde uygulanan yağ alınması ve dokuların gerilmesi tekniğine dayalı estetik girişimlerin tümüdür.

Kadınlarda göbek kısmından kilo alınması sıkça görülen bir problemdir. Yağlanma sonucu bu bölge deri ve deri altı doku ile sarkmaya başlayarak deformitenin daha da ağırlaşmasına neden olur. Bunun yanında karın kaslarının gevşemesi ve birbirinden uzaklaşması sonucu da karın içeriği de dışarı doğru hareketlenerek görüntünün daha da kötüleşmesine neden olur.

Tüm bu problemlerin çözümü estetik cerrahi açısından basittir. Ancak burada altın kural hastamızın verebildiği kadar kilo vermesi sonrası bu operasyonların uygulanmasıdır. Bu durumda estetik sonuçları başarılı bir girişim uygulanmış olacaktır.
Abdominoplasti denilen karın germe işlemi mini ve full abdominoplasti olarak ikiye ayrılmaktadır.

Mini abdominoplasti deri sarkmasının çok fazla olmadığı hastalarda uygulanır. Göbek deliği ameliyata dahil edilmez. Operasyon göbek deliği altı dokunun gerilmesine dayanır. Mini karın germede rektus abdominis kası (karın ön duvarına destek olan kas) na dokunulmaz. operasyon yaklaşık 1-1.5 saat sürer.

Full abdominoplasti tekniğinde göğüs kafesi altında kalan tüm cilt ciltaltı dokular yeniden şekillendirilir. Bu işlemde karın derisi gerilir fazla deri ve deri altı doku çıkartılır, gevşemiş kaslar biraraya getirilerek gerginlik sağlanır. Sonrsında göbek deliği yeni yerine yerleştirilir. Bu işlem sonrası dren yerleştirilir. Amaç kanamanın ameliyat sonrası kontrolünü sağlamaktır.

Ameliyat izi iç çamaşırın içinde kalacak şekilde dizayn edilir. Formatı sezeryan yaralarının aynısıdır ancak daha uzun bir iz şeklindedir.

Mini abdominoplasti sonrası sosyal hayata ve işinize dönüşünüz 2-5 gün içerisinde olurken full abdominoplastide bu süre 7-10 güne çıkabilmektedir. Full karın germe işlemi sonrası spor yaklaşık 1.5-2 ay sonra yapılabilir.

Abdominoplasti -karın germe işlemi sırasında yapılan göbek deliği eski göbek deliğinden çok daha güzel durabilmektedir. Hatta sadece bu göbek deliği için karın germe operasyonu geçiren hastalarımız da vardır.

Çoğu kez karın germe işlemi liposakşın ile kombine edilmesi gerekir; pubik bölge ve karın yanları fazla yağları aynı operasyonda azaltılır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Halit Urgan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)