Burun Estetiği

Burun Estetiği (Rinoplasti)
Burun, yüzümüzün ortasında en göze çarpan organ olduğundan dolayı burnumuzun yüzümüz ile uyumu ve yüzdeki diğer tüm organlarla olan estetik oranlarda ki pozisyon ve uyumu yüzümüzün ifadesini dolayısıyla karşı insanlar ile iletişimimizi ve karşıdaki kişinin bizi algılanmasındaki en önemli rolü olan organdır.  Ayrıca vücudumuzun en önemli   fonksiyonlarından olan nefes alma işleminin önemli bir organıdır.
Bu yüzden burnumuzun yüzde estetik oranla, estetik uyum ve şekle sahip olması gerekmektedir. Ayrıca fonksiyonunun doğru bir şekilde tamamlaması için burundaki eğriliklerin ve varsa şişliklerinde düzeltilmesi gerekmektedir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?
Burunun gerek darbe sonrası, gerekse doğuştan olan şekil bozukluğu, burun kemeri, eğrilik, burun ucunun düşük olması vb. Bozuklukların düzeltilmesi için  genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyondur.

Burun Ameliyatı Yaptırmak İçin Belirli Bir Yaş Sınırı Var Mıdır?
Burunun anatomik yapısının tamamlanması 18 yaşında olduğundan dolayı, ameliyat olmanın alt yaş sınırı 18 yaşıdır.

Ameliyat Süreci Nedir?
Ameliyat genel anestezi altında gerçekleşip 1.5- 3 saat arasında yapılacak işleme göre değişmektedir. Ameliyat sonrası burun deliklerine birer ufak tıbbi tampon olacaktır. Ayrıca burun sırtına destekleyici ve koruyucu atel uygulanacaktır. Genellikle ameliyat sonrası hastanın bir gece hastanede kalaması önerilir ve ertesi gün taburcu olur, morluklar (olursa) 7-10 gün içerisinde düzelir.
Burun tamponları üç gün sonra çıkartılır ve kesinlikle hasta bu tamponların çıkartılması sırasında en ufak rahatsızlık hissetmeyecektir. Burun atel ise 10 gün sonra çıkartılır.

Ameliyat Sonrası Burun Şeklimin Oturması Ne kadar Sürer?
Burundaki ödem ve şişliklerin büyük bir kısmı bir ayın sonunda azalır, ancak burun şeklinin son hali 6 ay içinde tamamlanmış olur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Murat Paşaoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)