Meme Küçültme

Meme yüzyıllardır kadının güzelliği, aşkı, dişiliği, anneliği ve doğurganlığının simgesidir. Kadınların vücudunda dış görsel olarak hem kendi gözlerinde hem karşı cinsin gözünde güzel görünmelerinin en önemli simgesidir.

Bu nedenlerden dolayı güzel ve cazip bir kadının memeleri estetik bir şekilde, vücudun diğer bölgelerine doğru oranlarda uyum sağlaması gerekmektedir.

Meme büyüklüğü nelere yol açar?

  • Memenin büyük hacminden ve ağırlığından dolayı hastanın boyun, sırt ve göğüs ağrısı olur.

  • Sırtta kamburlaşma.

  • Meme altında cilt yaraları, kaşıntı ve kötü kokular.

  • Vücudundaki diğer bölgelere oranla daha büyük olduğundan dolayı estetik kaygı ve orantısız şişmanlık göstergesi.

  • Günlük hayatı kısıtlamak (ev işleri, araba kullanmak vb.).

  • Kıyafet seçiminde zorluk çekmek.

  • Meme sarkmasının en önemli sebeplerindendir.

Meme küçültme ameliyatı nedir? Kimlere uygulanır?

Kadınlarda memelerin hacmi vücudundaki diğer bölgelere göre orantısız bir şekilde normal memeye göre daha büyük olmasından dolayı, boyun ve sırt ağrısı, uzun süre meme ağrılığından dolayı sırtta eğilme (kamburlaşma), meme altındaki ciltte yaralar ve kötü kokuların oluşması nedeniyle meme hacmini estetik oranla hastayı bu rahatsızlıklardan kurtarmak ve aynı anda estetik ve vücuduna uyumlu şekilde meme küçültme ameliyatıdır. Ayrıca bir memenin diğer memeye göre daha büyük olmasıdurumlarda büyük memeyi küçülterek her iki memede simetri sağlamak içinde yapılan bir ameliyattır.

Meme küçültme ameliyatı hangi yöntemler ile yapılır?

Meme küçültme ameliyatları memenin oluştuğu dokuya göre (yağ dokusu veya glandüler denen meme dokusu oranı) ve büyüklüğüne göre ameliyat yöntemi değişir, bu yöntemler liposuction (yağ aldırma) veya cerrahi yöntemler olabilir.

Cerrahi yöntemlerde meme büyüklüğü ve dokusuna göre ters T skar, L skar veya Vertikal skar denen tek çizgi olan I harfi şeklinde ince skarı olan yöntem uygulanabilir. Bu izler ameliyat sonrası ince izler şeklinde (yöntemine göre) kalabilir.

Ameliyat süreci ve sonrası:

Ameliyat genel anestezi altında, meme hacmi ve kullanılan yönteme göre 2.5 - 4 saat sürer, ameliyat sonrası hasta genellikle 1-2 gün hastanede kalır ve hasta ameliyat sonrası özel sütyen kullanır, bu sütyen 4-6 hafta kullanılır. Ameliyat sonrası memelerden kan ve sıvıyı dışarı atmak amacıyla her memeye bir olmak üzere iki dren kullanılabilir, bu drenler sıvı miktari belli bir miktar altına indiği zaman çıkarılır ve hasta bu drenler çıkarılırken herhangi bir rahatsızlık duymaz.

Hasta drenler çıkarıldıktan iki gün sonra banyosunu yapabilir ve hastanın ağırlık kaldırması veya ağır kol hareketlerinin 1-1.5 ay yapmaması tercih edilir, ancak normal hareketler ve günlük aktivitelerini en geç bir hafta sonra rahatlıkla yapabilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Murat Paşaoğlu Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)