Burun Estetiği

Burun estetiği, genel anestezi altında yapılan, hastanın ameliyat süresince uyuduğu ve ameliyat bitince uyandığı, 1 ila 4 bazen 5 saatleri bulabilen bir ameliyattır. Çıktığınızda burnunuzun üzerinde br atel- alçı, içerisinde tamponlar olacaktır**

**Tampon kullanımı ve çeşitlerinin, alçı veya atel kullanılıyor veya sadece bantlama yapılmış olmasının ameliyat sonuçlarına etkisi çok çeşitlidir. Ameliyat sonrası konfor ve kullanım kolaylığı açısından farklı cerrahlarca çok çeşitli seçenekler sunulmaktadır.  Yine nadir de olsa bazı durumlarda lokal anestezi altında burun estetiği yapılabilmektedir.

Ameliyat sonrası birinci veya yedinci gün tamponlar, 6. gün dikişler, 6- 8. gün atel çıkarılacaktır. Burun içi ve çevresi temizlenmesini takiben yarı geçirgen bantlar yapıştırılarak bir bandajlama yapılacaktır. Bandajları da 5-7 gün sonra kaldırıp “değişmiş” burnunuza bakabilirsiniz.

Bu ilk 2 hafta; hastaya bağlı nedenlere, cerrahi tekniğe ve cerrahi seyrinde gelişebilecek durumlara bağlı yüzünüzde hafif bir göz altı şişliği de olabilir, göz beyazına yayılan, yanak ve dudaklara inen morluklar da (nadiren de olsa). Yine anestezinin yan etkileri de hastaya ve anestezi tekiniğine göre farklı boyutlarda (Mide bulantısı- kusma, ayılmanın geç olması, baş dönmesi, ajitasyon gibi..) yaşanabilmektedir. Ameliyat sonrası ilk iki gün saatte 15 dakika (15dk/ st) soğuk uygulama ve ilk üç gün başınız yüksekte yatmanız her anlamda birinci hafta konforunuzu önemli ölçüde artırır. Kanama; ameliyattan sonraki 1- 3. günlerde az miktarda burun kenarlarından- ucundan olabilmektedir. Ikinci bir müdahale gerektirecek kanamalar (lokal anestezi  ile veya uyutularak) nadir fakat yaşanabilen durumlardır.

Üçüncü hafta kontrolünüz, öncesinde aldıysanız uyguladığınız masajın etkililiği veya yeni masaj önerileri, erken dönem bir kontrol olarak hem sizin hem cerrahi ekip için faydalı olacaktır. Altıncı hafta civarında burnunuzun şeklini görmeye “başlarsınız”.

Burunun son şeklini alması uzun bir süreçtir (9 ay- 1 yıl)! ve çok çeşitli etkenlere bağlı çok farklı süreçler yaşanabilmektedir! Burun ucunun yerine inmesi, asimetrik gelişen ve iyileşen şişliklere bağlı eğrilikler erken dönemlerde (2- 6 ay) yaşanabilen durumlar iken burun sırtının ve ucunun iyileşmesi ve oturması uzun sürmektedir. Bu sürenin uzunluğu cilt tipi ve cilt altı dokuların özellikleri ile yakın ilişkilidir. İnce derili burunlar ile kalın derili burunların arasında, sonuç görme açısından 6 aydan fazla farklar olabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mahmut Özgül Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)