Burun Estetiğinde Doğru Bilinen Yanlışlar

Yazar Ali EvliceKulak Burun Boğaz Doktoru • 5 Ekim 2018 • Yorumlar:

-Burun Estetiği amacıyla yapılan operasyonlarda hava yoluna müdahale edilmez

Burun estetiği operasyonları gerçekleştirilirken hastanın hava yolu probleminin olup olmadığını detaylı muayene esnasında saptanır. Nefes alma problemi olan hastanın burun estetiği amacıyla yapılan operasyonu esnasında hava yolu problemine de müdahale ederek hem rahat bir nefes almasını hem de güzel buruna sahip olması sağlanabilir. 

-Burun Estetiği sonrası kullanılan tamponlar çıkarılırken çok can yanar

Burun Estetiğinde doğru bilinen yanlışlarda bir diğeri atel ve tamponların alınması esnasında çok can yanmasıdır. Atel ve tamponların çıkarılması kesinlikle ağrılı veya acılı bir süreç değildir. Ameliyat esnasında burun üzerine yerleştirilen atel, güçlü yapıştırıcılar sayesinde burun üzerinde durmaktadır. Atel çıkarılırken hasta ağrı veya acı hissetmez. Hava yoluna müdahale edilen her hastaya tampon kullanılmaktadır. Burun içindeki tamponlar, yeni nesil silikon tamponlardır. Burun iç yüzeyine uyumlu olması ve silikon olması sebebi ile tamponlar çıkarılırken ağrı veya acı hissetmenizi engeller.

-Burun Estetiği her yaş grubuna yapılır

Burun Estetiği ameliyatı her yaş grubuna yapılamaz. Kemik gelişimine ve cinsiyet farkına göre değişkenlik gösterir. Kızlarda 17 yaşını , erkekler de ise 18 yaşını doldurması gerekmektedir. Üst yaş sınırı yoktur. Ancak 40 yaş ve üzeri hastalarımızda diğer sağlık problemleri görüldüğü için burun estetiği ameliyatı önerilmez.

-Burun Estetiği herkese yapılır

Burun Estetiği ameliyatı bilinenin aksine herkese yapılamaz. Ameliyat olmak isteyen kişinin sağlık durumu önemlidir. Mevcut bir hastalığı var ise bu durum göz ardı edilemez. Sigara kullanımı bu süreçte olumsuzluk yaratan unsurdur. Sigara kullanan kişilerde burun estetiği ameliyatını sigarayı bıraktıktan sonra önerilir.

 -Emzirme döneminde burun ameliyatı yapılamaz

Burun Estetiğinde doğru bilinen yanlışlardan bir diğeri ise emzirme döneminde burun estetiği ameliyatının olmayacağı yönündedir. Bilinenin aksine emzirme döneminde olan kişiye burun estetiği ameliyatı yapılabilir.

-Burun Estetiği ameliyatı sonra gülüşte değişiklik olur

Burun Estetiği ameliyatı sonrası gülüşte kalıcı bir değişkenlik söz konusu değildir. Ameliyat sonrasında oluşabilecek şişlik ve ödem durumu sebebi ile gülme kaslarına komut verilemediğinden dolayı şişlik ve ödemler inene kadar eskisi gibi gülemiyorum diyebilirsiniz. Ancak bu durum da geçici bir durumdur.

-Burun Estetiği ameliyatı sonrası burun ucu düşer

Burun Estetiği ameliyatınız için Doktor seçimi çok önemlidir. Tecrübeli ve Usta ellerde burun ucu düşme durumu olasılığı çok çok düşüktür.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)