Burun Estetiğinde Üç Boyutlu Değerlendirmenin Önemi

Burun estetik ameliyatı olmak isteyenler gün geçtikçe daha da artmaktadır.

Telefonla çekilen selfiler ve instagram paylaşımları bence bu artışta önemli role sahip.

Tüm estetik ameliyatlar da olduğu gibi burun estetiğinde de önemli olan kişinin neden ameliyat olmak istediği ve ameliyattan beklentisidir.

Karar alınırken doktorla birlikte yapılan görüşmelerde en önemli değerlendirilecek konu ameliyat olma nedeni ve sonrasında nasıl bir burun hayal edildiğidir.

Nedenler arasında birine benzemek yada özgüven eksikliğini gidermeye çalışmak gibi bir durum varsa bu ameliyat kesinlikle sizi mutlu etmez.

Beklentiler çoksa ve örnek olarak cilt yapısına bağlı problemler varsa yine bu ameliyat sizi mutlu etmez.

Burun estetik ameliyatının başarısı doktorla birlikte yapılan görüşmelerde doğru kararlar almakla başlar.

Ameliyat sonrası nasıl bir yüz görünümüne sahip olabileceğine geliştirilmiş bilgisayar programı sayesinde üç boyutlu olarak doktorla birlikte seçenekler sunarak karar verilir.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile de yeni burun şekli ve yüzünüze uyumu değerlendirilmiş olur.

Bir çok değişik ameliyat çeşidi ve tekniği vardır. Düzeltilmesi gereken bölge ve problemin miktarına bağlı olarak bu her ameliyatta farklılık gösterir.

Açık yada kapalı teknik, klasik yada piezo yöntemi, sadece kıkırdaklara yada burun sırtında kemiklere müdahale edilecek mi ameliyat öncesinde konuşulur.

 Rinoplasti de ameliyat süresini etkileyen en önemli konu hangi teknikle yapıldığı ve ameliyat sırasındaki kanama miktarıdır. Ameliyat genellikle bir yada üç saat arasında sürmektedir.

Ameliyat sonrasında göz altında morluk ve şişlik miktarı yapılan işlemlere ve cilt yapısına bağlı olarak farklılık gösterir.

Burun dış kısmında bulunan bant ve sabitleyici kalıp yaklaşık 7 gün sonra çıkarılır. Burun cildinin ödemi yine cilt yapısına bağlı olarak 1 ay sonra yüzde 80 azalır.

Operasyon sonrası 3. ay ve 6. ayda cilt ödemi azaldıkça burun şekli daha da oturmuş olur.

Sonuç olarak aslında estetik burun operasyonlarında en önemli aşama ameliyat öncesi doğru planlama yapmaktır.

Yandan ve önden çekilen fotoğraflarla artık doğru planlama yapılamamaktadır.

Üç boyutlu çekimler yaparak ve özel programla yine üç boyutlu düzeltmelerle nasıl bir burun ve yüz görünümü oluşturulabileceği belirlenir ve sanal gerçeklik gözlüğüyle yine üç boyutlu olarak gösterilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)