Burun Tıkanıklığı

Burun kanamasına göre çok daha sık görülen, daha fazla sayıda bireyi daha uzun süreyle etkileyen ve buna karşın çok da ihmal edilen bir durumdur, burun tıkanıklığı. 

Evet, düşünsenize. Çevrenizde kaç kişi ağzı açık uyuyor? Siz? Çocuğunuz? Ve, kaç tanesi bu nedenle bir çözüm arayışında bulundu? 

Oysa burun tıkanıklığının yol açtıklarını sayacak olsam uzun uzun yazmam gerekirdi. Her şey bir kenara, ağız kuruması, gece rahatsız uyuma yetmez mi? 

Burun tıkanıklığının gelip geçici olanlarından söz etmiyorum. Nezle olduğunda kişinin birkaç gün süreyle burnunun tıkanması olağandır. Sonrasında burnu açılacak, burun solunumu eskisine dönecektir. Hastalarımdan istediğim, yılın kaç gününde burunlarının tıkalı olduğunu belirtebilmeleridir. Yılda toplam 10-15 günlük tıkanmalar süregen burun tıkanıklığı sayılmaz. 

Süreğen burun tıkanıklığına yol açan durumların başında deviasyon (burun orta bölmesi eğriliği), burun etlerinde büyüme ve küçük çocuklarda da geniz eti büyümesidir. Bu durumların teşhisi çok kolaydır ve tedavileri de hakeza kolaydır. 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)