Cerrahi

Yazar Ezgi ŞenyurtDiş Hekimi • 6 Ocak 2018 • Yorumlar:

Gömülü Diş:

Gömülü dişler, ağız cerrahisinde en sık görülen olgulardır. Ağızda sıklıkla alt-üst 20 yaş dişleri,üst çene köpek dişleri ve nadiren alt-üst çene küçük azı dişleri gömülü kalabilir. Gömülü dişler bazen hiç belirti göstermez ve şikayete neden olmaz. Bazen de, çok büyük şikayetlere neden olabilirler. Varlığı saptandıktan sonra, şikayete neden olsun ya da olmasın gömülü dişlerin mutlaka çekilmesi gerekmektedir.

 

Apse ve kist operasyonları:

Diş kökünde çeşitli nedenlerle meydana gelen apse veya kistik lezyonlar, kanal tedavisi uygulamasının yetersiz kaldığı durumlarda direkt olarak açılıp enfekte kök bölgesinin kesilip çıkartılmasıyla tedavi edilmeye çalışılır. Bu uygulamaya apikal rezeksiyon işlemi denir.

 

Sinüs Lifting:

Üst çenelerde, dişlerin hemen üstünde bulunan anatomik boşluklara maksiller sinüs adı verilir. Maksiller sinüsler hayat boyu büyümelerini sürdürürler. Sinüslerin hacmindeki artış, üst çenelerdeki kemik hacminde azalmaya yol açar. Fizyolojik olarak kabul edilebilecek bu kemik kayıpları, implant uygulamalarına olanak tanımayacak boyutlara ulaşabilir. Bu durumda, eğer implant tedavisi uygulanacaksa, Sinüs Lifting adı verilen, sinüslerin hacmini azaltıp, kemik hacmini artırmaya yönelik özel bir cerrahi müdahale uygulanmalıdır. Kemik oluşumu tamamlandıktan sonra rutin implant uygulamalarına geçilir.

 

Gingivektomi-gingivoplasti:

Gingivektomi’de diş eti ceplerini veya sahte cepleri düzlemek için dişetinin bir bölümü alınır. Gingivoplastideki hedef, dişetinin doğal, anatomik ve doğru şeklini yeniden sağlamak üzere dişteki dişeti konturunun düz geçişini yaratmaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)