Cilt Gençleştirme ve Kırışıklık Tedavisinde Gençlik Aşısının Yeri

Yazar Bekir HucuptanPratisyen Hekim • 18 Haziran 2019 • Yorumlar:

Karşımızdaki kişinin ne kadar sağlıklı olduğuna, yaşına, genç ya da yaşlı olduğuna öncelikle yüzüne ve özellikle yüz cildine, yüzdeki kırışıklıklara bakarak karar vermekteyiz. Bu nedenle, insanlar yüzdeki yaşlanma etkilerini azaltmak için birçok yöntem denemektedirler.

Yaşlanmayı etkileyen birçok faktör vardır. Güneş, hava kirliliği, kullandığımız kimyasal maddeler, sağlıksız gıdalar, uygun olmayan makyaj ürünleri, sigara en çok cilde zarar veren ve yaşlanmayı hızlandıran etmenlerdir.

Yaşlanma etkilerinin azaltılması için, zarar verici etmenlere dikkat etmenin yanı sıra, cildi besleyen, destekleyen ve yeniden yapılanması için olanak sağlayan medikal uygulamaların da eklenmesi günümüzde gerekli olmaya başlamıştır. Bu uygulamalarla birlikte daha sağlıklı bir cilt yapısı ve daha genç bir görünüm elde edilmesi hedeflenmektedir.

Gençlik aşısı, cildin daha sağlıklı ve güzel görünmesi için son yıllarda kullanılmaya başlayan bir yöntemdir. Gençlik aşısı olarak adlandırılan bir çok ürün vardır. Bu ürünlerin çoğu cilt üzerine uygulanmak üzere üretilmiştir. Bunlardan birkaç tanesi cilde iğne ile enjekte edilerek uygulanabilir. Bu noktada, hastaların mutlaka hekimine, kullanılacak olan ürünün cilde enjekte edilebilir bir ürün olup olmadığını ve ürünün ilgili sağlık kuruluşları tarafından onaylı olup olmadığının sorulması gerekmektedir.

Gençlik aşısı olarak adlandırılan ürünler, hyaluranik asit, amino asitler, vitamin ve mineraller içeren uygun tekniklerle hazırlanmış karışımlardır.

Hyaluronik asit, cildin temel yapı taşlarından biridir. Cildin doğal yapısında bulunan, cilde nem, esneklik, parlaklık kazandıran hyaluronik asit, yaş ilerledikçe azalır. Deri altına enjekte edildiğinde, cilt eski parlaklık ve esnekliğini kazanmaya başlar, cilt daha sıkı ve canlı görünür.

Vitamin, mineral ve amino asitler ise cilt hücrelerinin yenilenmesi ve metabolizmaları için gerekli olan maddelerdir. Bu maddeler de enjekte edilince cilt daha sağlıklı ve canlı bir yapıya kavuşmaktadır.

Gençlik aşılarının kullanım alanları, cilt olan her bölgede kullanılabilir aslında. Sıklıkla tüm yüz bölgelerinde, boyun, dekolte, el üstü, diz üstü gibi cilt bölgelerinde kullanılır.

Etkileri, 1 hafta içinde görülmeye başlar, genellikle 2-3 hafta içinde maksimum etkisi ortaya çıkar. Cildin yapılanması yaklaşık 6 aya kadar devam eder.

Doğru zamanda, doğru uygulama tekniği ve doğru ürün ile cilt yapısını daha sağlıklı hale getirmek mümkün olabilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Bekir Hucuptan Ozon Terapi, Kupa Terapi (Hacamat), Pratisyen Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)