Çocuğun Gelişim Aşamaları

Yazar Ayfer DumanPedagog • 31 Temmuz 2018 • Yorumlar:

Bowlby, Stern, Mahler, Freud, Schore, Winnicott’a göre çocugun gelisimsel asamalarini bu kuramsal baglamda inceleyerek basvuran danisanlarin neler yasayabilecegine dair bilgi ve deneyim kazanmak.

THERAPLAY Oyun Terapisi ve Deneyimleme

Aile ve çocuk arasindaki eriskin yeniden yapilandirma ve güvenli baglanmayi deneyimletmek

Deneyimsel Oyun Terapisi ve Uygulama

Oyuncaklarin metaforik anlamlari

Ebeveynlerle Görüsme Teknikleri

Gelisimsel Temas Terapisi

Formulasyon: Oyun Terapisinde Gelen Danisani Anlamak ve Yorumlamak

Gerçek danisan video gösterimi üzerinden formüle etmek


SÜPERVIZYON

Bu egitimi alan danismanlarin kendilerinin gerçeklestirdigi seanslar üzerinden yol göstermek.

Theraplay Oyun Terapisi: Ebeveyn ve çocuk arasindaki baglanmayi, benlik saygisini ve güveni arttirmayi amaçlayan yapilandirilmis oyun terapisi seklidir. Baglanma kuramina dayanmaktadir. Normal ebeveyn çocuk etkilesimlerini ve iliski kurmayi ilk ögrendigin zamanda ortaya çikanlari yeniden yapilandirma çalismasidir. Theraplay sözler bir terapi degildir, yorumda bulunulmaz ama çocugun duygulari yansitilir. Çocugun davranisinin altinda yatan duygu ve anlamlari görmeleri için ebeveynlere rehberlik edilir.Ebeveynlerin tutarli bir sekilde çocuklarinin ipuçlarina duyarli hale gelmesine yardimci olmak theraplayin diger bir amacidir. Theraplay’de oyuncak kullanilmaz. Amaç, baglamsal sorunlari yapilandirmaktir.

Gelisimsel Temas Oyun Terapisi

Gelisimsel Temas, son derece yapilandirilmis, gelisim temelli bir Grup Terapi Programidir. Küçük çocuklar için bireysel ve grup terapisi, yetiskinler için egitim ve sizin için egitim, mesleki liderlik, saglar. Dokunmanin amaci, çocugun kendi bedenini kendinin deneyimlemesini saglamaktir. Gelisimsel Oyun Terapisiessizdir. Yetiskinler, gördükleri ve temas ettiklerinde; kendilerini deneyimlemelerini saglayan alistirmalar yoluyla, gelisimsel oyun terapisiyapmayi, baskalarini görmeyi ve onlara dokunmaya yardimci olan egzersizler yoluyla, Gelisimsel Oyun Terapisi yapmayi ögrenirler. Gelisimsel Oyun, baglanma düzeyinde iliski sorunlari olan çocuklar ile etkili oldugunu kanitlamistir: Psikotik, Dikkat Eksikligi ve Hiperaktivite (ADHD), cinsel ve fiziksel istismar, ve yikici sekilde hareket eden çocuklar.

DENEYIMSEL OYUN TERAPISI

Deneyimsel Oyun Terapisi çocuklarin dünya ile bilissel bir sekilde degil, deneyimsel bir sekilde karsiladigi anlayisi üzerine kuruludur. Çocuklar, kuskularin, sorunlarin, korkularin, öfke ve çözümlenmemis diger duygular ile yüz yüze gelirken tüm duygularini dahil ederek islemde bulunurlar. Iste deneyimsel oyun terapisi çocugun yasadigi tehdit edici durumlari yeniden oyunla deneyimlemesine imkan tanir ve dünyaya iliskin güvenlik algisini yeniden kazanmasini saglar. Bu süreçte, dünyasini fantezi araciligiyla yaratir ve terapistin bu dünyaya kendisiyle birlikte girmesine izin verir. Burada terapist yerinde ve yeterince eslik etmesi çocugun yeniden iyilik halini kazanmasina ve cesaretinin artmasina sebep olur. Bu durum da gerçek dünyadaki davranis ve tutumlarina yeniden yansiyarak gelismesine sebep olur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ayfer Duman Aile Danışmanlığı, Çocuk Gelişimi

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Ayfer Duman

Aile Danışmanlığı, Çocuk Gelişimi

Randevu al