Çocuğunuzun Diş Bakımı ile İlgili 5 Soru

Yazar Emrah GüvenenlerDiş Hekimi • 1 Şubat 2019 • Yorumlar:

Anne ve babalar için minik yavrularının ağız bakımı konusunda en merak edilen soruları sizin için cevapladık.

1.Çocuğumun dişini ne zaman fırçalamaya başlamalıyım?

İlk dişi ağızda göründüğü andan itibaren fırçalamaya başlamalısınız.Eğer fırçalamakta zorlanıyorsanız ilk aylarda eczanelerde satılan, parmağınıza takarak kullanacağınız diş bezleriyle başlayabilirsiniz.

2. Çocuğumun dişlerini fırçalamanın doğru yolu nedir?

Çocuğunuzun dişlerini fırçalamanın en iyi yolu, yaşına uygun ebatta yumuşak bir diş fırçası ile dairesel hareketlerle fırçalamaktır. Tüm dişlerin tüm yüzeyleri,yiyecek kalıntılarını çıkarmaya ve bakteri plak düzeylerini azaltmaya yardımcı olacak şekilde fırçalanmalıdır.

3.Çocuğum ne kadar diş macunu kullanmalı? Florürlü diş macunu kullanmalı mıyım?

Doğru miktarda florür diş çürümesinin önlenmesi ve kontrol edilmesinde güvenli ve etkilidir; ve günde iki kez florürlü diş macunu önerilir.

3 yaşın altındaki çocuklar için florürsüz diş macunu, 3-8 yaş arası çocuklar ise bezelye büyüklüğünde düşük oranda florür içeren macun tercih edilmelidir.

4. Çocuğum ne zaman kendi başına fırçalamaya başlayabilir?

Çocuğunuz fırçayı iyi tutabildiğinde kendi dişlerini fırçalamaya başlayabilir. Ancak bu, onların iyi bir şekilde fırçalayacakları ve bir çocuğun bunu yapacağı belirli bir yaşın olmadığı anlamına gelmez. Bütün çocuklar için denetim ve yardım gereklidir ve bazı durumlarda ergenlik dönemine kadar devam edebilir.

5.Çocuğum dişlerini fırçalamayı reddederse ne yapabilirim?

Birçok küçük çocuk anne-babalara fırçalama ile zor zamanlar yaşatabilir ama sağlıklı bir ağız ,diş çürümesi ve diş eti hastalığının sonuçlarından çok daha iyi olduğu için bu süreçte sabırlı olmak önemlidir. Diş hekiminizi ziyaret ederek, çocuğunzu diş fırçalaması konusunda motive etmesini isteyebilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)