Çocuğunuzun Dişlerini Fırçalamasını Sağlayabilmeniz İçin Pratik İpuçları

Bir ebeveyn olarak, çocuklarınızla yaptığınız günlük savaşlara aşina olabilirsiniz. Zamanında yatağa yatmak, sebze yemek ya da temizlik konularında çocuklarınızın belirli işleri yapmalarını sağlamak gerçekten zor olabilir. Çocuklarınızın dişlerini fırçalamaları, günlük savaşlarınızın geri kalanından daha zor olabilir. Çocuklarınızın dişlerini fırçalamalarını sağlama konusunda eğlenceli ve pratik ipuçlarını keşfetmek için okumaya devam edin.

Aile faaliyeti haline getirin

Çocuklar ebeveynlerini taklit etmeyi severler, bu yüzden onlara dişlerinizi fırçalamayı sevdiğinizi gösterin. Çocuklarınızla birlikte diş fırçalamak, sizin kendi dişlerinizi fırçaladığınızı görmek, onları da dişlerini fırçalamaya teşvik edecektir. Dişlerinizi fırçalamayı seviyorsanız, bu eylemi zaman kaybından ziyade eğlenceli bir aktivite olarak göreceklerdir.

Çocuklarınıza ön dişlerini sizin yaptığınız gibi fırçalamaya başlamalarını söyleyebilir, ardından onların rehberliğinde arka dişlerinizi birlikte fırçalayabilirsiniz. Herkesin her bir seferinde iki dakika süre ile dişlerini fırçalaması önemlidir. Onları sağlıklı bir fırçalama rutinine sokmak, gelecekte sağlıklı bir ağıza sahip olmalarında belirleyici olacaktır.

Eğlenceli bir rutin oluşturun

Çocuklar sıkıcı faaliyetlerden veya ev işleri yapmaktan hoşlanmazlar, bu nedenle diş fırçalama aktivitelerini bir parti zamanıymış gibi gizleyebilirsiniz. Çocuğunuzun en sevdiği şarkıyı çalın ve o dişlerini fırçaladıkça birlikte dans edin. En sevdikleri şarkı yaklaşık iki dakika sürüyorsa, şarkı çaldığı sürece dişlerini fırçalamasını söyleyebilirsiniz. Alıştıktan sonra dişlerini fırçalamaları için tek yapmanız gereken sevdikleri şarkıyı açmanız olacaktır.

 

Dedektifi oynayın

Çocuklarınız büyüdükçe, dişlerini fırçalamadan sizden gizlice kaçmaya çalışabilirler. Gerçekten fırçalayıp fırçalamadıklarını kontrol etmek için diş fırçalarının kıllarının ıslak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Onlara ebeveynlerinin dikkatli gözlerinin onlar görmeseler bile her zaman üzerlerinde olduğunu hatırlatın. Bunun gibi zararsız korkutma taktikleri aslında uzun vadede karşılığını verebilir ve çocuğunuza uygun ağız sağlığı rutinini kazandırarak ağızlarını sağlıklı tutmalarını sağlayabilirsiniz.

 

Artık çocuklarınızın dişlerini inci gibi beyaz tutmaları daha kolay, diş fırçalama şarkınızı açın ve çocuğunuzun ağız bakımını başlatın.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yelda Kasımoğlu Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti), Diş Hekimi Doç. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)