Çocuklarımızın Beslenme Çantalarında Neler Olmalı?

Yazar Cansu ÇıbıkçıDiyetisyen • 15 Kasım 2021 • Yorumlar:

Okul dönemi başlamışken çocuklarınızın beslenmelerinin nasıl olması gerektiğini merak ediyorsanız bu yazı tam da bunun için.

Öncelikle ailelere; eğitimine çok önem verdiğimiz çocukların algılama becerisi, öğrenme hızı, başarı düzeyi ve zeka gelişimleri için uyku düzeni ve beslenme  şekillerinin en büyük etken olduğunu hatırlatalım!! 

Güne kahvaltı yapmadan başlamak olmaz mutlaka okula gitmeden kahvaltı  yapılmalıdır özellikle yumurtanın olduğu besleyici ve doyurucu bir kahvaltı.  Acele bir alternatif olarak da tam buğday ekmeği ile yapılmış bir tost tercih  edilebilir. 

Okulda yapılacak öğün için ise beslenme çantasında tüm besin öğelerinden  dengeli şekilde olmalıdır.  

*Protein olarak peynir, süt veya ayran bulunmalıdır. 

*Karbonhidrat grubu olarak esmer ekmek veya ev yapımı börek, poğaça, kek  tercih edilebilir. Ancak miktarı ve sıklığı iyi ayarlanmalıdır. 

*Özellikle bağışıklık kaynağı olan meyve ve sebzelerden de bolca tüketilmelidir  yani beslenme çantalarında her gün mutlaka bir meyve bulunmalıdır. 

*Yağ grubu olarak da badem, fındık veya ceviz çantalarda yerini alabilir. 

Örnek beslenme çantaları 

▪️Esmer ekmekle yapılmış peynirli sandviç veya tost + 1 bardak ayran + 1 adet  meyve 

▪️Ev yapımı bol peynirli poğaça + 1 bardak ayran + 1 adet meyve ▪️Ev yapımı kuru meyveli,cevizli kek + 1 bardak süt + 1 adet meyve ▪️Sebzeli börek + 1 bardak ayran + 1 adet meyve 

Beslenme çantalarına kuru meyve veya ceviz, badem fındık, fıstık gibi  atıştırmalıklar ekleyerek çocuklarınızın okulda ayrıca kantinden abur cubur  almalarına engel olabilirsiniz.

Yeni eğitim öğretim yılı hepimiz için başarılı sağlıklı ve huzur dolu geçmesi  dileğiyle.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar