Covid-19 ve Diş Hekimliği

Yazar Sibel TezilDiş Hekimi • 7 Temmuz 2020 • Yorumlar:

Covid-19 salgını henüz bitmediğine göre acaba diş hekimine gitmem tehlikeli mi sorusu doğal olarak birçok kişinin aklına geliyor.Zira söz konusu sağlık olunca işin şakası yok.Öncelikle şu konuda içiniz rahat olsun ;biz diş hekimleri zaten rutinde her hastamız hepatit b, c ya da HIV mişcesine hijyen protokolleri uygulayarak çalışıyorduk. Şimdi yeni sevimsiz bir misafirimiz var ;covid-19. Bu da bize sterilizasyon, dezenfeksiyon kişisel koruma bariyerlerimiz ile ilgili ilave tedbirler almamızı gerektiriyor.

Bu yeni süreçte sadece biz diş hekimlerine değil siz hastalarımıza da bazı görevler düşüyor. Şöyle sıralayabiliriz.

Öncelikle lütfen ateş halsizlik kas ve baş ağrısı öksürük gibi hepimizin neredeyse ezberlediği şikayetleriniz varsa lütfen diş tedavi planınızı öteleyin ve bir sağlık kuruluşuna başvurun.

 

Diş hekimine randevusuz gitmeyin. Yeni dönemde daha az hasta alıyoruz.Bunun nedeni hem klinik içinde kalabalık oluşturmamak hem de tedavi öncesi ,süreci ve sonrası hijyen protokolleri eskisine göre çok daha uzun sürüyor.

Lütfen randevunuza mümkünse yalnız gelin ,hatta elinizi kolunuzu sallayarak gelin Yani çanta torba gibi virüs taşıyıcısı olabilecek materyaller taşımayın.

 

Kliniğe girmeden önce kapıda ateşinizin ölçülmesine ve el dezenfeksiyonunuzun sağlanmasına izin verin .

 

Klinik bekleme alanlarında muhakkak maskeli bulunun.

 

Covid-19 un varlığına inanıp inanmamanız ,bunun 5G ya da insan eliyle oluşturulmuş olup olmadığına dair öngörüleriniz önceliğimiz değil .Önceliğimiz sizin ve bizim sağlığımız. Lütfen buna saygı duyun.

 

Alıştığınız beyaz önlük ve cerrahi formalar dışında ilave kişisel koruyucu ekipmanlar ile size tedavi hizmeti vermek durumundayız. Bu da sizinle sözlü iletişimimizi kesintiye uğrayabilir.Zira sesimizi size maskelerin ardından iletmek çok daha zor.Anlayışlı olmanızı bekliyoruz.

Evet sizi astronotlar ya da uzaylılar tedavi ediyor hissine kapılabilirsiniz.Unutmayın ki sadece kendimizi değil sizi de kendimizden koruyoruz.

2020’de bir film setinde olduğunuzu düşünün ve eğlenmeye bakın.

Toplum sağlığımızın düzeldiği gunlere biran önce kavuşmak dileğiyle.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)