Damla Damla İdrar Yapma

Yazar Serhat DönmezerÜrolog • 23 Mayıs 2018 • Yorumlar:

Damla damla idrar yapmak birçok nedenden kaynaklı olabilir. Bütün bu nedenler hastanın, cinsiyetine, yaşına ve başka şikayetlerine göre farklılık gösterebilir. Örneğin genç bir kadındaki sorunun sebebi sistit olabilir. Kadınlarda, idrar kanalı kısadır, prostat yoktur ve vajina-rektum komşuluğu nedeniyle idrar yolu enfeksiyonlar sık görülür. İdrar yaparken yanma, damla damla idrar yapma, devamlı tuvalete çıkma gibi problemler çok fazla yaşanır. Öte yandan böbrek taşı düşüren kişilerde de damla damla idrar yapma sorunu olabilir. Özellikle taş idrar kanalına yaklaştığında bu bölge uyarılır ve kişi sürekli idrarı varmış gibi hisseder.

Genç kadınlar dışında yaşı ilerleyen erkek ve kadınlar da damla damla işeme sorunları görülebilir. Erkeklerde bunun nedeni, genellikle prostat hastalığıdır. Kadınlar da ise genç kadınlarda bahsettiğimiz nedenlerin dışında menopoz da etkendir.

Özetle damla damla idrar yapma şikayetleri idrar yolu enfeksiyonlarından, prostat hastalıklarından ve taş düşürmeden ve kaynaklanabilir. Psikolojik etmenleri göz ardı etmemek gerekse de sürekli yaşanan bu durumun altında büyük olasılıkla bir hastalık mevcuttur.Özellikle sıkışma tarzı idrar kaçırma durumu olanlarda ya da prostata bağlı olarak idrar kesesi tamamen dolan kişilerde bu sorunun görülme olasılığı daha fazladır. Tuvalete zor yetişenlerin idrar torbaları zamanla küçülebilir; buna bağlı olarak idrarını düşük basınçlı ve damla damla yapabilirler.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)