Deniz Şifadır

Yazar Begüm ÖztürkKardiyolog • 11 Kasım 2019 • Yorumlar:

Deniz gerçek bir şifa kaynağıdır. Kokusu, sesi ve rengi insana mutluluk verir.

Denize girmek, içindeki mineraller ve tuzlar sayesinde vücudu toksinlerden arındırır. Özellikle içinde bulunan magnezyum kasları gevşeterek sakinlik sağlar. Tuzlu su üst solunum yolları için antiseptik görevi görür. Günümüzde sinüzit tedavisinde deniz suyu kullanılmaktadır.

Denizde yüzmek kan dolaşımını arttırır. Kalp debisini arttırır. Yani kalbin dakikada pompaladığı kan hacmini arttırır. Böylelikle hem kaslara hem beyine daha çok kan ve oksijen gider. Böylelikle kardiyovaskuler performans artar. Aynı zamanda kişinin duygu durumunun düzelmesine destek olur. Kardiyo egzersizleri endorfinleri, seratonin gibi mutluluk hormanlarını da arttırarak stres ile mücadeleyı kolaylaştırır. Her yönüyle mutluluk ve zindelik verir.

Deniz kenarında yürümek düz yolda yürümekten daha fazla kalori yaktırır. Özellikle de kumsalda yürümek hem vücudun negatif yükünü boşatmak vücudu topraklamak açısından önemlidir. Hem de bacak ve kalça kaslarını güçlendirir. Tabi açık havada egzersiz yapmak insana kendini çok daha iyi hissettirir.

Yoğun yağmurlu, şimşekli fırtınalı havalardan sonra deniz kenarlarında bol miktarda ozon gazı oluşur. Günümüzde ozon gazı anti bakteriyel ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren yardımcı tedavi olarak kullanılmaktadır. Yağmurlu havalardan sonra deniz kenarında yürümek doğal ve bedava bir ozon tedavisidir. Bu sayede bağışıklığımız güçlenir. Enfeksiyon, kanser ve kalp hastalıklarından korunmamıza yardımcı olur.

Demekki deniz havası almak, denize girmek, denizi işitmek, denize temas etmek bir şifa kaynağıdır. Deniz kenarında oturmak ise tam bir şanstır. Güzel ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili bir cennet bahçesi gibidir. Ne kadar şanslı olduğumuzun farkına varmalı ve bu güzel şifalı nimetten sonuna kadar faydalanmalıyız.

Hepinize sağlıklı , zinde, mutlu, huzurlu, kaygısız günler diliyorum

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)