Deniz ve Havuz Mevsiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kadın hastalıklarının yoğun olarak sık görüldüğü yaz aylarında dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar bulunmaktadır. Öyle ki gerek hava ısısının ve nem oranının artması gerekse havuz ve denize girerken hijyen kurallarına uyulmaması sonucunda kadınlar birtakım enfeksiyonlara maruz kalabilmektedirler.

Yaz aylarında terleme oranının yükselmesi ile birlikte genital bölgenin yeterince hava alamaması bakterilerin üremesine ve enfeksiyon oluşumuna neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle iç çamaşırlarının pamuklu kumaşlardan seçilmesi ve çok dar kıyafetler giyilmemesi önerilmektedir. Bunlarla birlikte deniz ve havuzlardaki mikroplardan da maksimum düzeyde korunulması gerekmektedir.

Havuz ve Denizlerde Büyük Tehlike!

Özellikle havuzlarda hijyenin yeterince sağlanamaması ve su deviniminin olmaması nedeni ile bakteri, virüs ve mantar gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle havuz ve denizden çıktıktan hemen sonra duş alınması ve ıslak mayonun vakit geçirilmeden değiştirilmesi gerekmektedir.

Hamileler Güneşlenirken Nelere Dikkat Etmelidir?

Tatilde deniz ve havuca girmek, güneşlenmek neredeyse herkesin keyif aldığı aktivitelerdir. Ancak hamileler için bu aktiviteler birtakım risk faktörleri barındırmaktadır. Yaz tatili için anne adaylarının en uygun olduğu dönem 18 ila 24. gebelik haftalarıdır.

Güneşlenmek kemik sağlığı açısından hem anne adayı hem de bebek için oldukça önemlidir. Ancak güneşin zararlı ışınlarına maruz kalınmaması açısından dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Saat 10.00’dan önce veya 16.00’dan sonra güneşe çıkılmalıdır. Özellikle 11.00 ile 14.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmamasına dikkat edilmelidir.
  • Mutlaka şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
  • Kimyasal bileşeni güçlü olmayan ve doğal ürünlerden elde edilmiş güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
  • Vücudu çok sıkmayan plaj kıyafetleri tercih edilmelidir.
  • Islak mayo ile asla durulmamalıdır.
  • Girilecek havuzun hijyenik olduğundan emin olunmalı ve havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duş alınmalıdır.

Unutulmamalıdır ki gebelik döneminde anne adayının yaşam tarzı, beslenme ve etkilendiği çevresel faktörlerden bebek de etkilenmektedir. Bu nedenle özellikle tatil sürecinde hijyen kurallarına maksimum derecede uyulmalıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Nilgün Turhan Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite, Perinatoloji Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)