Diş Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yazar Cengiz BahçevanDiş Hekimi • 3 Aralık 2016 • Yorumlar:

1. Eğer dişlerimi beyazlatmak istersem hangi yöntemleri kullanabilirim?
Dişleri beyazlatmak için farklı yöntemler vardır. Birincisi diş hekimi yardımıyla profesyonel beyazlatma, diğeri ise evde diş hekimi’ nin önerisi doğrultusunda uygulanan ev beyazlatma sistemidir. Son yapılan çalışmalarda iki yöntemin aynı anda kullanılmasının etkin bir beyazlatma için gerekli olduğu belirtilmiştir. Kısaca hastanın beyazlatma işlemi ofis tipi ile yapılsa bile rengin kalıcılığı için ev tipi ile desteklenmesi önerilmektedir.

 

2. Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?
Bütün beyazlatma jelleri az çok hassasiyete sebep olur. Bu soğuk sıcak içeceklere ve havaya karşı bile oluşan hassasiyet rahatsızlık verir. Hassasiyet durumunda diş doktorunuzun uygulayacağı topikal florür bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Ayrıca hassasiyeti azaltmak için içerisinde potasyum nitrat ve yüksek oranda florür bulunduran diş macunları da işe yarar.

3. Dişlerimin maksimum beyazlaması ne kadar sürecek?
Sonuçlar farklıdır. Bazı dişler 24 dakikada beyazlarken, bazıları için bir iki seans beyazlatma yapmak gerekebilir. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan grileşmenin beyazlatılması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süreç gerektirebilir.

 

4. Hamile veya yeni doğum yapanlara diş beyazlatma niye tavsiye edilmez?
Bu konuda bir araştırma yapılmamıştır ama üretici firmalar bu işlemin hamile ve emziren annelerde yapılmasını tavsiye etmezler.


5. Beyazlatma jeli kaplama, porselen kuronlarımı da beyazlatır mı?
Porselen kaplama kuron ve köprüler beyazlamazlar. Yeni beyazlamış dişinizin rengine uyması için bütün bunların değişmesi gerekebilir.

6. Beyazlatma sonrası kahve ve kırmızı şaraptan ne kadar uzak kalmalıyım?
Beyazlatma sonrası yaklaşık 2 gün yani 48 saat boyunca çay,kahve ,sigara ,kola ,kırmızı şarap ,asitli içecekler ve renkli yiyeceklerden uzak kalmak gereklidir,çünkü yapılan beyazlatmanın etkisi dentin tübüllerinde 48 saat boyunca devam eder. Bu süre zarfında da renkli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)