İMPLANTOLOJİ ve ÇENE İMPLANTLARI

İmplant görevini tam olarak yerine getiremeyen yada eksik olan dişlerin yerine çene kemiği içine yerleştirilen yapay diş köküdür.
İmplantlar sağlam, rahat ve güvenirilliği kanıtlanmış uygulamalardır geleneksel kuron, köprü ve protezlere göre daha iyi fonasyon ve fonksiyon sağladıkları gibi yüzün doğal görünümünü de muhafaza ederler. 
Rahat ve güvenilir bir uygulama olan implantlar anestezi ile bir diş çekiminden  daha az sürede çene kemiğine ağrısız ve sıkıntısız olarak yerleştirilir.
Hastanın kooperasyonuna bağlı olarak bazı operasyonlarda genel anestezide uygulanabilir. Ancak implant uygulaması için sağlıklı bir dişeti ve implantı destekleyecek yeterli kemik yapısının bulunması gereklidir.

Aklımıza Takılanlar


İmplant neden yapılır ? 
İmplantın ana maddesi titanyumdur.


İmplantın ömrü ne kadardır ?
İmplant oldukça güvenli bir uygulamadır. İmplantı uygulayacak hekimin becerisine de bağlı olarak doğru ve kuralına uygun bir uygulama ile kullanımı ömür boyu denecek kadar kadar uzundur. İmplant üreticisi firmalar markaya göre bir implantın ömrü için 30-40 yıl süre belirlemektedirler.

 
İmplant her türlü  diş kayıplarında uygulanabilir mi ?
İmplant uygulamaları için çene kemiğinin yeterli yapıda olması gerekir. Eğer kemik yeterli ise bir yada bir çok diş için uygulanabilir.


İmplant uygulaması öncesi neler yapılır ?
Öncelikle tüm çeneyi gösteren bir OPTG yani panoromik röntgen çekilir. Bazı durumlarda çene tomografisi de istenebilir. Bu tomografi veya röntgen üzerinde uygulanılacak bölge deki kemik yapısı, implant tipi ve ölçüsü genişlik ve yükseklik olarak saptanır. Bazı durumlarda yeterli kemik desteği yok ise kemik yada yumuşak doku gretleri uygulanarak bölge implant için hazır hale getirilir.


İmplant operasyonu ağrılımıdır ?
Operasyon öncesi hastaya ideal anestezi uygulanır. Diş çekiminden farklı bir ağrı hissettirmez.

İmplant uygulamasının hemen ardından protez takılabilir mi ?
Osteointegrasyon adı verilen ve kemik ile implantın kaynaşması anlamına gelen durum süresince hastaya protez takılması uygun değildir.


İmplant tedavisinin süresi ne kadardır ?
Tedavi süresi hastanın kemik yapısına ve genel sağlık durumuna bağlıdır. Yapılacak implant adedi süreyi etkilemektedir. Hastada herhangi bir sorun yoksa 15 dakika içinde yerleştirilir. Genellikle operasyonu takiben 2 yada 3 ay içerisinde üst yapılar tamamlanır.


İmplantın üzerine ne tür protezler yerleştirilir ?
Ağızdaki duruma ve konulan implant sayısına göre sabit veya hareketli protezler yapılır. 


İmplant sayısı nasıl belirlenir ?
Her diş eksikliği için bir tek implant yerleştirilir. Uygulama bölgesine göre sayı belirlenir.

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)