Diş Beyazlatma Dişe Zarar Verir Mi?

Yazar Erce BeleçoğluDiş Hekimi • 11 Ekim 2019 • Yorumlar:

Diş beyazlatma hekim kontrolünde, doğru malzemelerle ve doğru teknik ile tatbik edildiğinde hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Sağlık bakanlığınca kontrol edilmemiş ve sağlık açısından uygun olmayan; diş beyazlatma tozu, diş beyazlatma bandı ve türevi satılan ürünleri kullanıp geri dönüşsüz büyük problemlere adım atabilirsiniz. Ağzınız, diş ve diş etleri bu tarz zararlı ajanlar ile riske atılamayacak kadar önemlidir. Dişlerde meydana gelebilecek çizikler; sonrasında daha fazla renklenme, ciddi hassasiyet ile sonuçlanabilir.

Dişlerinizin renginden memnun değilseniz, ilk olarak yapmanız gereken; diş hekiminize danışmaktır. Onun yönlendirmeleri, sizin beklentiniz değerlendirilir ve sizin için en doğru sonuca ulaşılmaya çalışılır. Bazı diş renklenmeleri, rutin diş temizlikleri ile ortadan kaldırılabilir ve istenilen sonuca ulaşılabilir. Gerek görülürse profesyonel sistemler ile klinikte ofis tipi beyazlatma uygulanabilir. Eğer ağzınızda eski kaplamalar, dolgular varsa; bunlar beyazlatma işleminden etkilenmeyecek ve renk değişikliği olmayacaktır. Bu durum göz ardı edilmemelidir.

Profesyonel klinik beyazlatma sistemleri yani ofis tipi beyazlatma, tek seans, çift seans olarak yapılabilir. Kullanılan sistemin özellikleri, dişteki renklenmelerin durumu bu konuda belirleyici olabilir. Kombine sistemlerde ise ofis tipi beyazlatma, ev tipi ile desteklenir.

İşlem sonrasında da dikkat edilecek bazı noktalar vardır. Kalıcılık ve optimal sonucu istiyorsanız, hekiminizin önerilerini harfiyen yerine getirmeniz önemlidir. Beyazlatma işlemini takip eden 10 günlük süreçte, renklendirici içeren içecekler ve gıdalardan uzak durulması çok önemlidir. Uzun dönemde de bu besinlerden uzak durmanız, beyazlığın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Sigara, puro gibi tütün alışkanlıkları olanlarda, geri dönüşler daha hızlı görülmektedir.

 

Diş beyazlatıcı macunların içeriğindeki beyazlatıcı ajanlar; profesyonel sistemlere göre çok daha düşük oranda olduğu için, diş sağlığında ciddi bir zarar oluşturmayacaktır. Fakat diş hassasiyeti fazla olan kişilerde rutin kullanımı önerilmemektedir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)