Diş Beyazlatma

Yazar Merve Tekçe Güngör, Tufan Güngör • 30 Ekim 2019 • Yorumlar:

Diş beyazlatma, diş yüzeyinde herhangi bir aşındırma yapmadan dişlerin rengini açan bir tedavidir.

DİŞLERİMİN BEYAZLATILMASINA NEDEN İHTİYACIM VAR?

Dişlerinizi beyazlatmanın birkaç nedeni vardır. Herkes farklıdır; saç ve ten rengimiz değiştiği gibi, dişlerimizin de rengi farklıdır. Çok az insan parlak beyaz dişlere sahiptir ve yıllar geçtikçe dişlerimiz daha da koyulaşabilir.

Dişlerinizin yüzeyi çay, kahve, kırmızı şarap gibi yiyecek ve içeceklerle lekelenebilir. Sigara içmek de ayrıca dişlerde leke oluşturabilir. Diştaşı veya tartar da dişlerinizin rengini etkiler. Bazı insanlarda diş yüzeylerinde dişlerdeki mikroçatlaklardan dolayı renkleşmeler görülür.

Dişlerimizde yıllar içerisinde oluşan bu renkleşme ve lekeleri ortadan kaldırmak için dişleri beyazlatmak gereklidir.

DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Ofis tipi beyazlatma ile kısa sürede yapılan bir işlemdir. Bu işlem sırasında diş etlerini korumak için ağız içerisinde gerekli hazırlıklar yapılır ve sonrasında diş beyazlatma ürünü dişlerinizin üzerine uygulanır. Ardından beyazlatma ajanını etkinleştirmek için dişlere lazer ya UV ışık uygulanır. Bu sayede tek seans ile 5 ya da 6 ton diş renginde açılma sağlanmaktadır.

DİŞLERİM NE KADAR SÜRE BEYAZ KALACAK?

Beyazlamanın etkilsi üç yıla kadar sürmektedir. Ancak, bu kişiden kişiye değişecektir. Etkisi sigara kullanımı ve diş boyayıcı gıdaların tüketilmesine bağlı olarak farklılık gösterir. Tedaviye başlamadan önce diş hekiminiz dişlerinizin durumuna göre sizi bilgilendirecektir

 

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Bazı insanlar tedavi sırasında veya sonrasında dişlerinde hassasiyet hissedebilirler. Diğerleri diş etlerinde rahatsızlık hissedebilir. Bu semptomlar geçicidir ve tedavinin bitmesinden sonraki birkaç gün içinde kaybolur.

Beyazlattıktan sonra dişlerime nasıl bakabilirim?

Dişlerinizde leke oluşturacak yiyecek ve içecekleri azaltarak dişlerinizi beyaz tutmaya yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın, sigara içmek de dişlerinizin rengini zaman içerisinde tekrar koyulaştıracaktır. 

 

Dişlerinize iyi bakmanız için aşağıdaki ipuçlarını öneririz:

  • Gece  yatmadan önce dişlerinizi fırçalayın ve gün içinde de en az bir kez olmak üzere iki kez,  diş macunu ile dişlerinizi fırçalayın. 

  • Düzenli olarak diş ipi kullanın.

  • Şekerli yiyecek ve içeceklerin tüketim sıklığını azaltın.

  • Diş hekiminizi tavsiye ettiği sıklıkta düzenli olarak ziyaret edin.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)