Ortodonti Nedir?

Yazar Merve Tekçe Güngör, Tufan Güngör • 30 Ekim 2019 • Yorumlar:

Ortodonti, yanlış pozisyondaki diş ve çeneleri düzelten diş hekimliği dalıdır. Düzgün şekilde dizilmemiş olan çarpık dişlerin temiz tutulması daha zordur, erken diş çürümesi ve periodontal hastalık nedeniyle kaybedilme riski vardır ve baş ağrısına, TMJ sendromuna ve çiğneme kaslarında şiddetli baskıya neden olabilir.

ORTODONTİK TEDAVİYE İHTİYACIM OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIM?

Ortodontiden faydalanıp faydalanamayacağınızı sadece diş hekiminiz veya ortodontistiniz belirleyebilir. Tam bir tıbbi ve diş sağlığı öyküsü, klinik muayene, dişlerin alçı modelleri ve özel X-ışınları ve fotoğrafları içeren teşhis araçlarına dayanarak, bir ortodontist veya diş hekimi ortodonti önerilip önerilmeyeceğine ve doğru bir tedavi planına karar verebilir.

ORTODONTİK TEDAVİ NASIL ÇALIŞIR?

Hem sabit hem de çıkarılabilir olan birçok farklı türde cihaz, dişlerin hareket etmesine ve çenelerin büyümesine yardımcı olmak için kullanılır. Bu aletler, dişlere ve çenelere hafif bir baskı uygulayarak çalışır. Sorunun ciddiyeti, hangi ortodontik yaklaşımın en etkili olduğunu belirleyecektir.

 

TELSİZ ORTODONTİ NEDİR?

 Metal diş tellerine alternatif en yeni ortodontik tedavi yöntemi ile diş hekimleri hastaları için özel üretilen şeffaf plaklar ile tedavi yapabilmektedir. Şeffaf plakları hastalar tarafından takılıp çıkarılabilen ürünlerdir. Düzenli olarak hekim kontrolünde kullanıldığında dişlerinizi tedavi planına uygun olarak  tedavi eder.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)