Diş Estetiği

Yazar Mert KalakDiş Hekimi • 24 Haziran 2019 • Yorumlar:

Ağız içi kamerayla dijital olarak alınan ölçü, bilgisayar ortamına anında aktarılıp laboratuvara internet üzerinden gönderiliyor. Laboratuvarda da yine bilgisayar üzerinde tamamen dijital ortamda 3 boyutlu olarak yeni dişler tasarlanıyor. Bilgisayar kontrolündeki cihaz ile 5 ile 10 dakika gibi bir sürede önceden hazırlanmış seramik blokları işleyerek bilgisayarda tasarlanan hali almasını sağlıyor.
İmplantlar önce sanal ortamda yerleştiriliyor

Dijital teknolojiler sadece diş yapımında değil, dental implant gibi cerrahi işlemlerde de kullanılıyor. Eksik olan dişlerin yerine yerleştirilecek olan implantlar bilgisayar ortamında sanal olarak hastanın dijital modeline yerleştiriliyor. Bu şekilde implantların en ideal pozisyonları sanal ortamda tespit ediliyor. Bu aşamaya kadar hastaya henüz bir müdahale söz konusu değil, her şey hasta evindeyken hekimlerin sanal provaları şeklinde ilerliyor. Tespit edilen ideal implant pozisyonları kaydedilip, implantların bu konumlara yerleştirilmesini sağlayan bir rehber plak üç boyutlu sistemler tarafından hazırlanıyor.


Dijital gülüş tasarımı 

Daha iyi bir gülüşe sahip olmak isteyen hastalara dijital gülüş tasarımı konsepti uygulanabiliyor. Bu konsepti uygulayan hekimler önce hastalarından fotoğraflar ve dijital ölçüler alıyor. Bilgisayar yazılımları kullanılarak bu fotoğraflar üzerinde kişinin yüzüne en uygun dişler tasarlanıyor. Bu analizlerin ve tasarımın bilgisayarda yapılması, hekimin hastayla yüz yüzeyken o an fark edemeyebileceği pek çok detayı daha kapsamlı ele alabilmesini sağlıyor. Daha sonra bu tasarım 3 boyutlu yazıcı aracılığıyla bir modele dönüştürülüp hastanın ön dişlerinin üzerine, bir maket yerleştirir gibi yerleştirerek prova yapılıyor. Bu provada hasta son halini daha başlamadan görebiliyor ve isterse değişiklikler yaptırabiliyor. Böylece hastaların estetik beklentisi yakalanabiliyor.
Tüm bu işlemlerin uygulanabilmesi için her şeyden önce, herkesin çok yakından tanıdığı anestezi uygulaması, yani dişlerin uyuşturulması gerekiyor.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)